perjantai 26. lokakuuta 2007

Esittely: Xisse

Tervehdys,

Olen vaatetus- ja tekstiilitekniikan insinööri vuosimallia 2004. Käsityöt ovat aina olleet lähellä sydäntäni ja olen harrastanut neuletöiden tekemistä jo useiden vuosien ajan. Virkkaus on myös eräs mieliharrastuksistani.

Olen ns. lanka-addikti eli keräilen lankoja pakonomaisesti. :) Edellä mainitusta syystä kaappini pursuavat, mitä erilaisimpia "ihania" lankoja, jotka minun on ollut aivan pakko ostaa syystä tai toisesta. Nykyaikaiset langat ovat niin houkuttelevia upeine väreineen ja aivan vastustamattoman pehmeitä tunnultaan sekä mielenkiintoisia ulkonäöltään. En tiedä pitäisikö siksi kauppojen neuleosastoja kutsua lanka-addiktin helvetiksi vai paratiisiksi, mutta ehkä kallistun tuon jälkimmäisen puoleen kuitenkin. ;)

Neuletöissä tykkään erityisesti työstää erilaisia palmikko- ja pitsineuleita. Viikinki- ja Kalevala-tyyppiset neuleet ovat aivan upeita, koukeroisista ja näyttävistä kohopalmikkokuvioinneista johtuen. Tykkään myös suunnitella aivan omia neulemalleja ja toteuttaa niitä, mutta aivan yhtä paljon kuin minulla on toteutettuja töitä on myös keskeneräisiä ja toteuttamattomia - senhän kertoo jo langan määräkin kaapissani.

Tämän blogin yksi idea on se, että saisin intoa toteuttaa keskeneräiset työni, joista osa on maannut kaapin pohjalla jo vuosia, kun into on lopahtanut kesken kaiken. Ehkä pikku hiljaa saan muutettua kaappien kätköissä piilottelevat langat upeiksi luomuksiksi, joita voin sitten täällä esitellä muillekin käsitöiden ystäville.

Leppoisaa syksyä käsitöiden parissa toivottaen,

-Xisse-

1 kommentti:

Andra kirjoitti...

Tulin tutustumaan blogiisi. Harvoin olen törmännyt vaatetusta tms. käsityöalalta valmistuneihin bloggaajiin, kiva juttu, että on muitakin =)Täytyyki pitää blogisi mielessä.