lauantai 31. heinäkuuta 2010

Lankaostoksilla & huopatossuja

Tässäpä viimeisimmät lankaostoni.

Olen hurahtanut huopatossujen tekemiseen ihan kympillä, kun virkkaamalla se käy niin joutuin ja ovat ihanantuntuiset jalassa. Ei siis ihme, että myös tämä lankasatsi sisälsi 2 kerää huopalankaa ja yhden pussin hahtuvatopsia.

Lisäksi ostin uutta herkullisen väristä seiska-veikan jättiraitaa sekä kokeeksi Aleyna-lankoja: tumman ruskeaa (2) ja oliivin vihreää (2) kerää. Olen niitä katsellut useampaankin otteeseen, mutta koskaan ei ole mukaani yhtään kerää lähtenyt. Ajattelin kokeilla, onko tuosta mihinkään - kun halvalla sain. Tämä erä siis Kuljun Kartanosta.

Tänä vuonna joululahjojen teko alkoikin sitten hyvissä ajoin. Pikkusiskoni ihasteli Novitan uusimmassa lehdessä olleita virkattuja huopatossuja ja toivoi sellaiset joskus saavansa...ja siitä se ajatus sitten lähti.
Päätin tehdä huopatossut lahjaksi sekä hänelle että hänen tyttärelleen. Seuraavassa kuvassa huopatossut ovat pesukonehuovutusta vaille valmiit. Kiinnitin harsimalla pitkillä pistoilla jokaisen tossun sisäpuolelle pakastepussin ennen kuin laitoin tossut pesukoneeseen pyörimään, jotta tossut eivät huopuneet sisäseinistään yhteen. Pesukoneeseen tossujen kanssa laitoin pyörimään kaksi käsipyyhettä. Punaiset tossut ovat aikuisen koko 39. Keltaiset tossut 3 - 5 vuotiaan lapsen koko. Kuva on vähän sumea - pahoittelut siitä.
Tässä vielä toinen kuva tossuista ennen pesukonehuovutusta 40-asteessa.Tossuja sai aikalailla venytellä ja muotoilla pesukonekäsittelyn jälkeen. Parhaiten ne saisi pysymään muodossaan, jos hankkisi styroxisen jalkalestin, jonka päälle tossun voisi pingottaa kuivumaan. Ne voi kuulemma myös kiinnittää tossuun pesukonekäsittelynkin ajaksi. Ainakin CChobby myy sellaisia, mutta ovat mielestäni melko hintavia. Myyntipaikasta riippuen styroxisien jalkalestien hinta vaihtelee välillä 14 - 20 €/per koko.
Viimeistelin tänään siskontytölle tulevat keltaiset huopatossut. Virkkasin villalangasta tossujen päälle kukkaset, joiden keskustaan laitoin kultaisenvärisiä paljetteja. Tarkoituksena on, että punaisiin tossuihinkin tulee samanlaiset kukkaset, mutta kukan värit toisinpäin eli keskusta pinkillä + pinkit paljetit ja kukan terälehdet keltaisilla. Äidin ja tyttären tossut täydentävät sitten värimaailmaltaan toisiaan. Laitan kuvan aikuisen tossuistakin kunhan saan kukat tossuihin kiinnitetyiksi.
Tässä siis 3 - 5 vuotiaan lapsen huopatossut valmiina.
Ajattelin vielä kuitenkin tuunata näitä hieman ja laittaa tossujen pohjiin Schoeller & Stahl:n Sock Stop-jarrusukkaliimaa, jota hankin keväällä erästä toista neuleprojektiani varten Tapion Lankatalosta. Huopatossut kun voivat olla melko liukkaatkin lattiamateriaalista riippuen enkä tahdo, että kukaan satuttaa itseään näitä käyttäessään.
Sock Stop on siitä kätevä valmiste, että tuoteselosteen mukaan liiman pitäisi kestää normaali vesipesu pesukoneessa 40-asteessa. Tosin, kukkakoristeista johtuen näitä tossuja ei voi yli 30-asteessa enää pestä ellei halua huovuttaa myös nuo kukatkin. Tossujen sinänsä ei pitäisi enää enempää huopua, vaikka niitä 40-asteessa uudestaan pyörittäisikin - kaiken järjen mukaan.
~X~

Ei kommentteja: