sunnuntai 1. elokuuta 2010

Käsinvärjättyä lankaa Uruguaysta

Tästä lankahankinnasta on jo jonkin verran aikaa.


Halusin testata, kuinka vaivattomasti lankojen tilaaminen käy ulkomailta ja kaupaksi valitsin http://www.handpaintedyarn.com/index.php.

Langaksi valitsin 3-säikeisen sukille ja kevyisiin asusteisiin tarkoitetun Calathea dk langan, joka on 100 % villaa (=Double Knit Yarn). Yhdessä vyyhdissä on aina 100 grammaa lankaa, joka vastaa 288 yardia eli noin 263 metriä. Lanka on tarkoitettu kudottavaksi puikoilla U.S. size 5/6, joka vastaa Eurooppalaisessa standardissa puikkokokoja 3.75/4 mm. Hintaa yhdellä vyyhdillä oli 6,80 USD (5,34 EUR) + postituskulut (10 vyyhden postituskulut noin 17 USD eli 13,35 EUR.) Tilasin itse 5 vyyhteä. Lankojen toimitus kesti noin 2-3 viikkoa tilausruuhkasta johtuen.

Saamani langan väritys ei aivan vastannut heidän tuote-esittelyssään olevan kuvan väritystä, sillä kirkas purppura puuttuu saamistani langoista kokonaan. Tosin käsinvärjäyksessähän lankoja ei aina saada välttämättä täysin identtisesti värjättyä - mutta se kuitenkin hivenen harmitti.

Siitä huolimatta olen kuitenkin tyytyväinen siihen, miten helppoa lankaa oli neuloa. Se on erittäin miellyttävän ja pehmoisen tuntuista - ei lainkaan samanlaista karkeaa villalankaa kuin mitä täällä Suomessa monesti myydään. Lisäksi lanka ei kutita. Sitähän sanotaan, että suomalaisen lampaan villalle allergiset ihmiset eivät välttämättä saa allergista reaktiota ulkomaisen lampaan villasta, koska villalaatu on niin erilainen eri rotuisilla ja eri maalaisilla lampailla. Em. pitää ainakin tämän langan suhteen siis paikkansa.

Olen tekemässä yhdestä vyyhdistä sukat. Toinen sukka jo valmis ja toisesta puuttuu enää kärki. Mielestäni langasta tulee väritykseltään melko kaunista pintaa ja sukat ovat todella ihanantuntuiset jalassa. Lanka on melko riittoisaa, sillä alle 100 grammasta tätä lankaa saa aikaiseksi aikuisen sukat (koko 38).
Edit (lisäys): Sukan palmikkoraidan malli otettu "Palmikolliset DROPS joogasukat"-ohjeesta Garnstudion sivuilta.

Ajattelin kokeilla lankaa yhden vyyhdillisen verran johonkin huovutusprojektiin. Värit tulisivat varmasti esiin kauniisti myös huovutetusta pinnasta. Laitetaan asia siis toistaiseksi hautumaan mietintämyssyyn.

Ei kommentteja: