maanantai 23. elokuuta 2010

Synttärisankarille

Valitettavasti emme päässeet siskon synttäreille pojan sairastumisen vuoksi, mutta esittelen täällä nyt joka tapauksessa lahjaksi valmistuneet huopatossut.

Tossut ovat lahjansaajan toivomuksen mukaisesti vihreät. Koko on 39 ja perustossun ohje siis Novitan-lehdestä kuten aikaisemmin mainittukin.

Tällä kertaa tuunailin tossuihin kielonkukat mainion Lesley Stanfieldin "Anna kaikkien kukkien kukkia"-kirjan ohjeen mukaisesti virkkaamalla (s.74). Ohjeesta poiketen kiinnitin kielon lehden suoraan kukkavarteen enkä tehnyt lehdelle omaa varttaan kuten ohjeessa on.Harmittelin vähän, kun lehdistä tuli vahingossa pikkuisen eri malliset, mutta ainakin sitten muistaa kumpi tossu kuuluu kumpaan jalkaan. ;)

Näissä tossuissa kokeilin päästä helpommalla pakastepussin harsimisessa tossuun huovutusvaiheessa ja harsimisen sijaan kiinnitin pussin kiinni hakaneuloilla. Idea oli ihan hyvä, mutta toteutus käytännössä melko hyödytön, koska hakaneulat takertuivat pahasti kiinni huopuneeseen pintaan.

Onneksi sain ne kuitenkin kunnialla irti eikä tossuihin jäänyt pahoja jälkiä, mutta tulipahan testattua eli harsiminen on parasta, vaikka siinäkin lankojen pois nyppiminen voi välillä olla vähän aikaa vievää puuhaa.

Tässä nyt näkyy myös nuo Novitan-ohjeessakin ohjeistetut tossuihin leikatut pienet halkiot, joiden tarkoituksena on helpottaa tossun pujottamista jalkaan.

Nämä tossut siis toimitetaan synttärisankarille heti, kun sairastelut on sairasteltu.

Ei kommentteja: