tiistai 28. syyskuuta 2010

Nuppupeitto-projekti, uusi yritys

Minun on jo monena iltana pitänyt tehdä tämä loppuun ja nyt kun vihdoinkin oli aikaa niin kaivoin aikaisemmin leikkaamani kappaleet esiin ja huristelin ompelukoneella uuden peiton, jollekin pikkiriikkiselle nuppuselle.

Ja tällainen tästä toisesta applikointityöstä tuli. Peiton koko on noin 45 cm x 45 cm eli hieman isompi kuin ensimmäinen nuppupeitto, joka oli kooltaan 40 cm x 40 cm.

Nuppupeitto tyttö-nupulle

Nuppupeiton taustana on pehmoinen pallokuvioitu fleece-kangas.

Malli on yksinkertaisempi kuin ensimmäisessä työssäni. Tikkasin peittoa hieman jokaisesta neljästä kulmasta, mutta loppukäyttäjää ajatellen pyrin pitämään peiton läpi tikkaukset mahdollisimman vähäisinä.

Olen itse tyytyväinen tähän versioon, koska peitto ei pussita ja onnistui muutenkin paremmin kuin ensimmäinen nuppupeitto. Eli tämä lähtee eteenpäin Anskulle keräykseen toimitettavaksi. Päätin myös sitten kuitenkin lähettää myös ensimmäisenkin version, vaikka se vähän pussittaakin. Ansku päättäköön laittaako hän sen eteenpäin keräykseen vai ei.

Toivottavasti kaikki muutkin, jotka tietävät tästä Nuppupeitto-projektista ottaisivat mahdollisimman moni osaa tähän tärkeään keräykseen. Peiton tekeminen ei vie paljon aikaa tai materiaaleja eikä peiton tarvitse olla kuvioinniltaan monimutkainen. Jokaiselle joka peiton tämän keräyksen kautta saa, juuri se oma saatu nuppupeitto on erityinen ja mittaamattoman arvokas aarre.

Ei kommentteja: