sunnuntai 19. syyskuuta 2010

Neulontaa ja tilkkuilua

Tässäpä tällä viikolla valmistunutta. Huopatossujakin on uusia jälleen tekeillä, mutta välillä on ihan pakko tehdä muutakin.

Ensimmäisena tyttären bombom-huivi. Lankana BomBom-Simli Ören Bayanilta, jota oli Löytötavaratalossa tarjouksessa 2 eur/kerä (kerässä 100 g). Tähän huiviin lankaa kului kaksi kerää ja puikkoina oli neulepuikot nro 8 ja silmukoita puikolla 12 kpl.

Pinkki bombom-huivi
Seuraavana lapaset itselle Novitan herkullisen värisestä Jättiraita-langasta. Käytin puikkoja nro 3.75 ja 12 silmukkaa/puikko. Nämä olivat todella joutuisat neuloa eikä raidoituksenkaan kanssa tullut ongelmia, kun värit vaihtuivat juuri sopivasti, joten lankaa ei mennyt hukkaan. Kerästä jäi vielä melkoisesti ja eräs pikkuneiti kyseli minulta taannoin saisiko hänkin samanlaiset raitalapaset. Käsi piirrettiin jo paperille eli ne ovat tekolistalla lähiaikoina myös. Lapasten malli on peruslapasmalli peukalokiilalla varustettuna omaan muistiin tukeutuen.

Täytyy alkaa laittaa neuloessa lapulle ylös silmukkamääriä ja kavennusmääriä, sillä mm. peukaloa neuloessani en ikinä muista toista lapasta tehdessäni, kuinka monta aloitussilmukkaa minulla oli ja missä vaiheessa kavensin ja kuinka paljon. Yritän vain tiirailla aikaisemmin tehdyn lapasen mukaan ja sitten käy kuten näissä eli ei siitä toisesta peukalosta tulekaan samanlainen kuin ensimmäisenä tehdystä.

Hassua, että vaikka teen paljon käsitöitä niin harvemmin teen juttuja itselleni. Vanhat lapaseni, jotka olen itselleni tehnyt alkavat olla melko iäkkäät, joten nämä tulevat tarpeeseen - jo oli aikakin. :)

Lapaset Novitan Jättiraita-langasta
Ja viimeisenä muttei vähäisimpänä ensimmäinen yritykseni tilkkuilla. En tiedä kehtaanko juuri tätä ensimmäistä yritelmääni lähettää Nuppupeitto-projektiin peitoksi. Olen täysin noviisi, mitä tulee tilkkuiluun ja ilokseni pidin siitä. Kävin kirjastossa lainaamassa muutamia tilkkukirjoja ideoiden pohjaksi ja sitten toteutin ensimmäisen tilkkutyöni kahta erilaista puuvillakangasta ja viittä fleece-kangasta käyttäen.

Mielestäni onnistuin ihan hyvin ensimmäiseksi työksi, mutta fleece-vuorista tuli hivenen liian pieni ja siksi päällikangas pussittaa - mikä harmitti minua vietävästi. Luultavasti tämä kyseinen yksilö menee vauvanuken peitoksi lapsien leikkeihin ja teen uuden kokeilun, jonka toivon onnistuvan tätä paremmin. Onneksi projektin peittojen jättöaika on vasta marraskuussa, joten ehdin peiton varmasti vielä valmistaa.

Ihka ensimmäinen tilkkutyöni. Ensimmäinen nuppupeitto kokeilu.

Ei kommentteja: