tiistai 25. tammikuuta 2011

Mekkosöpöilyä

Pikku-neiti sai uuden pehmolelukissan ostosreissulla. Kisu on kyllä söpö...niin ylisöpö, että tälle oli aivan pakko neuloa neulemekko, varsinkin kun pikku-neiti erityisesti pyysi voisiko äiti tehdä tälle kissa-prinsessalle mekon ja takin ja hatun ja tumput ja...

...aloitin siis mekosta. Mekon malli on omasta päästä kokeilemalla tehty. Rajoituksia mallille ei ollut muita kuin, että sen täytyi ehdottomasti olla vaaleanpunainen. Ensimmäisestä versiosta tuli floppi, joka täytyi purkaa. Mutta seuraava yritys onnistui jo paremmin.


Pehmokissan neulemekko
Yhdistelin virkkausta ja neulontaa ja kokeilin mekkoa välillä lelu-kissalle päälle, että siitä tulisi edes sinnepäin sopiva. Neulemekon kruunaa vaaleanpunainen satiininauha vyötäröllä. Satiininauhalle tein oman reikärivinsä jo mekkoa neuloessani neulomalla silmukoita yhteen ja lisäämällä langankiertoja kavennuksia vastaavasti.

Nuken (ja pehmolelujen) vaatteet ovat oivallinen kohde kuluttaa myös jämälankoja ja näitä on suht nopea tehdä. Tekemistä vauhdittaa myös jatkuva "No, joko se on valmis?"-jankutus säännöllisin väliajoin. :)

Ei kommentteja: