tiistai 22. helmikuuta 2011

Pikkumiehen raitapaita

Tämä pikkumiehen raitapaita valmistui jo vähän aikaa sitten, mutta en ole tätä ehtinyt tänne vielä postailla. Pikkumies ei tykkää tästä itse yhtään. Se ilmeisesti kutittaa herkkää hipiää enkä viitsinyt väkisin pikkumiestä pukea, kun sain "Puetaan villapaita?" kysymykseeni sen verran painokkaan vastauksen "EI!". :)

Päällisin puolin mittailtuna paita vaikuttaisi sopivalta, mutta en ole asiasta aivan varma koska tämä on puolivalmiina ollut kerran pojalla päällä ja silloin paidan helma oli hivenen liian lyhyt. Lankana tässä ovat Novitan Tempo- ja Puro-langat. Ja koko pienikokoiselle 2-vuotiaalle (80 cm).


Tämän kuun lehtiostokseni ovat tässä. Novitassa oli pitkästä aikaa muutama sellainen malli, jonka oikeasti voisin haluta tehdä ja siksi ostin irtonumeron itselleni. Tykkään toki suomalaisista lehdistä, mutta ulkomaiset käsityölehdistä löytyy mielestäni enemmän vaihtelevuutta.

Näistä tässä olevissa lehdissä mm. Sabrinassa on ollut aikaisemminkin tosi kivoja malleja ja Sandra on minulle uusi tuttavuus, joka vaikutti ihan kivalta myös.

Novitan tilauksen lopetin ja Suurta Käsityö-lehteä en ole irtonumeroita juuri ostellut, kun havaitsin silmiinpistävän yhtäläisyyden lehtien mallien ja Garnstudion ilmaisten neuleohjeiden välillä. Eivät ne toki ole tismalleen samoja, mutta miksi maksaisin lehdestä, joka on lähes vastaavia neulemalleja täynnä, jotka saa netistä ilmaiseksi tulostettua.

Oikeasti haluaisin saada käsiini jostakin japanilaisia pitsineulemalleja käsittelevän lehden tai kirjan, mutta ainakaan vielä en ole raaskinut netin kautta semmoista tilata. Japanilaisilla on aivan ihastuttavia ja uskomattoman kauniita neulemalleja. Toki täällä euroopassakin kauniita neulemalleja osataan tehdä, mutta japanilaiset neulemallit ovat silti jotakin aivan omaa luokkaansa.

Japanilaisia neulemalleja löytyy mm. googlettamalla "japanese knitting patterns", jos jotakuta kiinnostaa.


Ihan kohta meillä vietetään 2-vuotissynttäreitä ja olen tosi iloinen, kun pikkumieheltä alkaa tulla jo selviä useamman sanan lauseita.

Ei kommentteja: