perjantai 25. helmikuuta 2011

Synttäriaskartelua ja piiitkä sukka

Askartelimme lasten kanssa pojan ensi viikkoisia synttäreitä silmälläpitäen synttärikutsukortteja. Koska poika on horoskooppimerkiltään Kalat, sopii kala-aihe myös synttäreiden teemaksi. :)

Tällaisia siis tänään vielä postitellaan, jotta ehtivät alkuviikosta varmasti perille.
Kutsukortti askartelua
Kortit on rajattu Sinellistä hankitulla skräppäykseen tarkoitetulla nauhalla, joissa on liima toisella puolella. Yhdessä pakkauksessa tulee aina 4 erilaista, mutta samaa sävymaailmaa olevaa noin 1 metrin mittaista pätkää eli yhteensä noin 4 metriä nauhaa. Mielestäni tuo on tosi kätevää, mutta liima saisi olla pikkuisen jytympää että pysyisi varmasti kunnolla kiinni.

Sain tänään ensimmäisen Kukkaketo-langasta tikutetun sukan valmiiksi nämä siis langan mukaisesti Ruusu-sukat. Tässä kestikin vähän pidempään, kun pikkuneiti toivoi piiiiiiitkiä sukanvarsia. Nämä ulottuvatkin ihan ylös reiteen saakka, joten pituutta siis sukasta löytyy kuten toive oli.
Ensimmäinen Kukkaketo Ruusu-sukka
pääsi puikolta
Kokeilen tehdä jokaiseen Kukkaketo-sukkaan erilaisen kantapään. Ruusu-sukissa kantapäätä ei vielä ole tehty, koska näissä sukissa kokeilen jälkikäteen tehdyn kantapään tekoa eli sukkaan on kantatilkun aloittamisen sijaan neulottu apulanka, joka otetaan pois ja silmukat poimitaan puikoille. Kantapää neulotaan kuten sukan kärkikavennus. Haluan ensin neuloa toisenkin sukan tähän vaiheeseen ja tehdä molempiin sukkiin kantapäät samaan aikaan.

Sukat vaikuttavat mieluisilta, koska tyttönen olisi halunnut ottaa tämän sukan samantien käyttöön ilman kantapäätä ja toista paria. :) Täytyy siis laittaa puikot viuhumaan.

***

Sairastelu ei ole mennyt ihan putkeen. Ihmettelin keskiviikkona, miksi olo on edelleen kipeä, vaikka söin antibioottia kolmatta päivää. Lisäksi ihoa tuntui kutittavan/polttelevan koko ajan ja toiseen jalkaan ilmaantui käteni kokoinen punainen kutiava kuumottava läiskä. Kävin eilen uudestaan lääkärissä, jossa tohtori totesi poskiontelotulehduksen olevan nyt molemminpuolinen ja entistä pahempi, samoin hengitystieinfektio on mennyt huonompaan suuntaan. Maanantaina saamani antibioottikuuri oli minulle vääränlainen ja aiheutti pahan allergisen reaktion torstaina oli isoja läiskiä jo muuallakin kropassa. Sain uudet antibiootit inhalaattoreiden rinnalle + lääkityksen allergisen reaktion hoitoon. Nyt alkaa jo tuntua hivenen paremmalta, vaikka kutinaa onkin edelleen.

Paistaa se päivä risukasaankin: poika on hyvin tervehtynyt eikä onneksi ainakaan vielä mitään uutta tautia kummallakaan lapsukaisista hankittuna.

2 kommenttia:

Zzz kirjoitti...

Tulee varmasti mieluisat piiiiitkät sukat :).

Tosi monella on ollut nyt viime aikoina pahaksi mennyt flunssa keuhkokuumeineen ja muine tulehduksineen...eikä kuulosta yhtään kivalta tuollainen yliherkkyysreaktio.

Krisse kirjoitti...

Juu, tekis melkein itsellekin mieli neuloa tommoiset tosi pitkät sukat itsellekin. :)

Ei ollut yhtään kiva kokemus, ei. Nuorempana on todettu lääkeaineallergia toiseenkin lääkkeeseen, mutta tämä ei ollut sitä ja siksi pääsikin kyllä yllättämään (ihan puun takaa).

Aikuisilla tuntuu, että nuo taudit pääsee yllättävän pahoiksi salakavalasti, kun ei nouse sitä kuumetta niin kuin lapsilla ja olo voi olla melko pitkäänkin ihan ok. :( Mullakaan ei ollut kuin alkuun pientä yskää ja vähän vilutti - pikemminkin oli alilämpöä. Sitten tauti rojahti päälle.

Toivotaan, että kun tulee kesä niin tautirumba laantuu.

Pikaista paranemista kaikille muillekin flunssan tai muiden tautien kourissa oleville!