keskiviikko 2. maaliskuuta 2011

Chama-kassi (bombom uutta)

Sukan neulomisen vastapainoksi täytyy välillä tehdä jotain muutakin.

Pyörittelin sinistä bombom-lankaa ja turkoosia Dora-lankaa käsissäni ja mietin, mitä niistä voisi yhdessä tulla. Olin päättänyt, että nämä langat yhdistän samaan käsityöhön. Lopulta hoksasin, että tarvitsen uuden kesäkassin ja ryhdyin virkkaamaan.
Chama tulee latinasta ja tarkoittaa simpukkaa. Nimesin tämän kassin Chama-kassiksi, koska minulle kassin muoto ja väritys luo vahvan mielikuvan merestä ja koristeellisesta simpukasta. 

Kassissa on käytetty bombom-lankaa nauhavirkkauksen tapaan. Bombom-langan bombomit on yhdistetty ensin neulaa ja lankaa käyttäen pitkäksi jonoksi siten, että lenkit tulevat bombom-rivin molemmin puolin. Bombom-rivit yhdistetään ympyräksi ja kiinnitetään työhön välipitsillä samaan tapaan kuin nauhavirkkauksessa, mutta tässä silmukat ovat jo valmiiksi olemassa bombom-langan välilankojen muodossa. 

Kassi edestä
Etuosan virkkausosaa tukee valkoinen 100 % puuvillakangas. Kassin taustapuolelle kiinnitin pelkän valkoisen puuvillakankaan, johon saatan tehdä vielä taskun pikkutavaroita varten.

Kassin sanka on tehty yhdestä osasta ja virkattu sekä ommeltu kiinni kassin etu- ja takaosaan.

Kassi takaa
   
Chama-kassi
Lämpöistä kesää odotellessa! :)

2 kommenttia:

Zzz kirjoitti...

Tulipa hauska yhdistelmä.

Kesäkassi täälläkin viimeistelyä vailla..

Krisse kirjoitti...

Kiitos Neferi. :) Itsekin tykkään, että tästä tuli kiva.

Kesäkassit kuuluu ehdottomasti kevätkäsitöihin. :D