lauantai 19. maaliskuuta 2011

Lauantain ompeluita (ja testikangas hyötykäyttöön)

Sain vihdoin ja viimein aikaiseksi ommella myös tämän testikankaan palasen, joka tilattiin testitilauksena Painokuosit.comin kautta syksyllä 2010. Neuloksen kuosi on Pikkukiisken suunnittelema Puolukkanallet ja myös Pikkukiiski testasi tämän kankaan ommeltavuutta ja piti sitä hyvänä.

Minulle testikangas päätyi, kun kukaan ei tätä ylimääräistä palaa halunnut ostaa. Minun piti ommella tämä jo aikoja sitten ja testata itsekin neuloksen ommeltavuutta, mutta kun palvelu ei lähtenytkään käyntiin siten kuten ajateltiin, jäi myös tämä testikankaan palanen kokonaan ompelematta ja se on pyörinyt ompelupöydällä jo pidemmän aikaa. Olen aina vain siirtänyt sitä paikasta paikkaan osittain siksi, että olin niin harmissani siitä, että kävi niin kuin kävi.

Ajattelin kuitenkin, että kaunis kangas ansaitsee päästä käyttöön ja koska meillä pikkuneiti ihasteli sitä, otin itseäni viimein niskasta kiinni. Pikkuneiti käy jumpassa ja vanha jumppapuku alkaa käydä pieneksi, joten otin mitat tytöstä ja kaavoitin hänelle uudet kaavat jumppapukua varten.

Tätä neulosta oli todella helppoa ja mukavaa ommella. Lisäksi se tuntuu ilmeisesti mukavalta päällä, koska meillä tyttö ei suostu millään riisumaan uutta jumppapukuaan pois ja syyksi hän sanoi, että kun tämä on niin mukavantuntuinen päällä. Jumppapuvussa on 1/3-hihat. Kaavaa täytyy muutamasta kohdasta vielä korjailla (lähinnä alaosasta), mutta muutoin tämä onnistui ihan kivasti. Koko 110 cm (= 4,5 v).

Jumppapuku testikankaasta.
Kuosina Puolukkanallet, jonka on suunnitellut Pikkukiiski.
Sain palasesta leikattua myös kaavat pikkupojun kesä t-paitaa varten (koko 98 cm). Kaavat ovat Ottobre-lehdestä (4/2010, Kettu nro 15). Lyhensin vain hihoja. Tämä neulos tuli nyt käytettyä ja uskon, että nämä vaatteet tulevat olemaan kovassa käytössä molemmilla lapsilla.

Raglanhihainen t-paita.
Kankaana rib-neulos, jossa Pikkukiisken suunnittelema
kuosi Puolukkanallet
Nämä oloasun kappaleet ovat olleet leikattuna jo valmiiksi noin viikon verran. Nyt, kun oli aikaa ompelin myös nämä valmiiksi. Nämä siis hyväksi todetuilla Ottobren kaavoilla (Lehti 4/2010, kaavat Kettu ja Orava).

Kankaat ovat aikaisemmin Eurokankaasta hankittuja (kuviollinen nurjalta puolelta pehmeäksi harjattua college-neulosta ja raidallinen perustrikooneulosta). Resorit myös Eurokankaasta.

Oloasu, koko 98

2 kommenttia:

Klisa kirjoitti...

Hei,

Katsoin, että tuo ihana jumppa-asu on tehty vuonna 2011. Jospa se olisi jäänyt jo pieneksi ja olisi ostettavissa?

t.Hilja :)

Xisse kirjoitti...

Hei Klisa,

Kiitokset kommentistasi. Laitan kierrätykseen lasten pieneksi jääneitä vaatteita ja niin on käynyt tämänkin jumppa-asun kohdalla eli valitettavasti jumppa-asu ei ole ostettavissa.