perjantai 1. huhtikuuta 2011

Miehen Kukkaketo-sukat

Ja tämän aprillipäivän postauskimaran päättävät nämä tänään valmistuneet miehelle Novitan Kukkaketo-langasta neulotut sukat (koko 43). Ensimmäinen Kukkaketo-sukkapari on nyt valmis. Seuraavaksi teen loppuun pikkuneidin sukat ja puikoille pääsevät pikkupojun sukat.

Nämä sukat neuloin elämäni ensimmäisillä bambu-neulepuikoilla ja täytyy myöntää, että kokemus oli miellyttävä. Bambu-neulepuikot ovat kevyet ja tuntuvat mukavilta käsissä.


Miehen sukat Novitan Kukkaketo-langasta
Kuten aikaisemmin mainitsin kaikkii neljään eri pariin on tulossa erilainen kantapää. Näissä miehen sukissa kantapää on tehty muutoin normaalisti, mutta olen neulonut vahvennetun osan helmineuletta soveltaen, jolloin aikaansaadaan melko paksua ristikkomaista pintaa.
Kantalappua neulomaan aloittaessasi yhdistät yhdelle puikolle kaikki silmukat kahdelta vierekkäiseltä puikolta ja neulot seuraavasti.

Kantalappu:
1.krs. = *Nosta 1 silmukka neulomatta, neulo 1 silmukka oikein*. Toista *.* puikolla olevat silmukat loppuun.
2.krs. = Neulo kaikki puikon silmukat nurin
3.krs = Aloita vastakkaisessa järjestyksessä kuin 1 krs:lla eli *neulo 1 silmukka oikein, nosta 1 silmukka neulomatta.* Toista *.* puikolla olevat silmukat loppuun.


Toista 1 - 3 kerroksia kunnes kantalappu on riittävän korkea. Tee kantapään kavennukset normaalisti, mutta jatka edelleen vahvennetun neuloksen neulomista kunnes olet saanut koko kantapään muodostettua.

Ei kommentteja: