lauantai 2. huhtikuuta 2011

Pussukka (Ladybug Parade)

Tämä on erään lukijani innoittamana tehty postaus.

Eli aikoinani tilasin Spoonflowerin kautta kangasnäytteen omalla ihka ensimmäisellä suunnittelemallani kuosilla, joka oli siis tällainen hurja värien ilotulitus.

Leppisparaati-kuosi
Näytepala saapui ja painatus onnistui mielestäni kivasti tuolloin. Väritkin oli saatu toistettua lähes yhtä kirkkaina, ei ihan vastaavina, mutta hyvin lähelle kuitenkin. Tuolloin en kuitenkaan sen kummemmin sitten kirjoittanut tänne blogiin lisää aiheesta.

Sain tällä viikolla erittäin mukavan sähköpostin eräältä lukijaltani. Kiitos siitä hänelle vielä kertaalleen. Kaikenlainen palaute ja kommentointi on aina tervetullutta teiltä lukijoilta. Tänään, tuon saamani sähköpostin innoittamana, ajattelin palata vielä tähän vanhaan aiheeseen.

Näytepala, jonka Spoonflowerilta tilasin oli reilun kokoinen noin 25 cm x 25 cm. Kaivoin tänään tuon näytepalan esiin ja tein siitä pienen pussukan. Tässä samalla näkyy, millaiselta leppisparaati-kuosi näyttää valmiissa tuotteessa.

Kuosin lataus palveluun sujui helposti ja erilaisia kuosin asetteluvaihtoehtoja pystyi kokeilemaan ennen tilaustaan. Jotta palvelusta pystyy tilaamaan kangasta, ainakin tuolloin, täytyi tilata ensin näytepala joka oli hinnaltaan 5 dollaria + postituskulut. Näytepala saapui melko nopeasti ja vaivatta suoraan kotiin kirjeessä.


En ryhtynyt kuitenkaan tilaamaan Spoonflowerilta isompaa määrää kangasta, koska tulli- ja rahtimaksut olisivat olleet melko suuret, mikäli tilaus ylittää 40-50 euroa menee veroa tullissa (näin muistelen, korjatkaa jos olen väärässä). Ja rahti niinkin pitkältä kuin Amerikasta voi helposti maksaa nykyhinnoilla 30-100 euroa (tai enemmänkin riippuen täysin tilattavan kangasmäärän painosta).

En tiedä heidän nykyistä tilannettaan, mutta tuolloin tilatessani kangasvaihtoehtoja oli melko suppeasti 4 - 6 eri vaihtoehtoa, mistä valita. Nykyään uskoisin valikoiman parantuneen.

En ole tätä näytepalaani koskaan pessyt, joten en osaa sanoa, kuinka hyvin värit säilyvät vesipesussa. Niiden pitäisi kestää vähintään normaali vesipesu 30-asteessa.

Pitkistä kuljetusmatkoista aiheutuvat rahti- ja EU-alueen ulkopuolelta tuotteita tuotaessa tulli olivat siis yksi syy. Toinen vielä painavampi syy on se, että EU-alueen ulkopuolelta kankaita tai mitä tahansa tuotteita tuotaessa ostajalla ei juurikaan ole mahdollisuuksia varmistua tuotteiden turvallisuudesta ja siitä, että ne täyttävät EU-alueella myytäville tuotteille asetetut direktiivit ja säädökset. Paitsi, jos on valmis maksamaan rahaa tällaisista testauksista. Tai jos valmistaja antaa oman vakuutuksensa siitä, että näin on.

Yksittäiselle kuluttajalle kysymys ei välttämättä ole niin merkittävä, vaikka onhan hänelläkin kysymyksessä hänen oma terveytensä ja turvallisuutensa, mikä ei suinkaan ole vähäpätöistä. Yrittäjä ei voi näitä asioita kovin heppoisesti sivuuttaa, sillä maahantuoja on suoraan vastuussa niiden tuotteiden turvallisuudesta kuluttajille, joita hän maahantuo. Mm. Tukesin sivuilla on kattava tietopaketti sisäänostajille/maahantuojille, johon jokaisen maahantuontia harkitsevan on syytä tutustua huolellisesti.

Jos sen sijaan asustaisin Amerikoissa, niin Spoonflower olisi kyllä varmasti listallani kärkisijoilla, kun puhutaan kankaiden hankintapaikoista.

Ei kommentteja: