maanantai 30. toukokuuta 2011

Kevätjuhlamekko

Ensi viikolla juhlitaan jälleen kouluvuoden päättäjäisiä. Minulla on kohta 11-vuotias pikkusisko, jolle ompelin äitini pyynnöstä tänä vuonna kevätjuhlamekon. Näin he välttyivät jokavuotiselta paniikilta ja kaupassa juoksemiselta, siskolle kun on erittäin vaikeaa löytää sopivaa tyttömäistä mekkoa johtuen ikäiselleen runsaasta ylipainosta.
Tein mekkoon kaavat pikkusiskon mitoilla ja ompelin sovitusmekon, jonka perusteella tein sitten mekon lopulliset kaavat. Mekossa on raglanhihat ja kuminauhakiristys vyötäröllä sekä valkoista koristenauhaa pääntiellä ja hihan suissa. Helman tein kolmesta osasta ja se laskeutuu hivenen polven alapuolelle. Mekkoa voi käyttää joko tämän oranssin rusetille solmittavan vyön kanssa tai ilman sitä.
Kangas on Eurokankaasta hankittua viskoosi-puuvillasekoiteneulosta, joka tuntuu iholla todella miellyttävältä. Vyö on pehmeää flanellia. Kevätjuhlamekko on tehty ajatuksena se, että juhlien jälkeen se sopisi myös ihan vaikkapa jokapäiväisenä kesämekkona käytettäväksi.

Tällaista tällä kertaa, hyvää toukokuun loppua sinulle. Kesä ja kesäkuu tervetuloa!

2 kommenttia:

Sani kirjoitti...

Nätti mekko :)
Minultakin löytyy nuori sisarus, pikkuveli :D, 11v.

Krisse kirjoitti...

Kiitos Sani. Teillä on sitten nuori eno, meillä on nuori täti. :D