maanantai 30. toukokuuta 2011

Pikasurautus: Helppo hellemekko

Maanantaipäivän pikasurautuksena ompelin tämän hellemekon (loppuviikoksi luvattuja helteitä silmälläpitäen). Tämäkin on 11 v pikkusiskolle menossa. (täytyisi itsellekin ja pikku-neidille tämmöiset surauttaa). Tästä puuttuvat vielä olkapäille tulevat nauhat kiinnitystä varten, mutta ne haluan laittaa vasta sovituksen yhteydessä, jotta tulevat sitten varmasti oikeille paikoilleen käyttäjää ajatellen.
Tällainen hellemekko on todella helppo ommella, sillä tähän ei tarvita mitään varsinaista kaavaa. Mekko tehdään yhdestä palasesta ja taakse tulee sauma. Mekon helman leveys määräytyy kankaan leveyden mukaan, kangasta tarvitset sen verran, kuinka pitkän mekon haluat tehdä, kuminauhakiristys ommellaan mekkoon käyttäjän rinnan- ja vyötärönympäryksen mukaan.

Tässä mekon helma on huoliteltu ihan vain saumurilla, mutta toki sen voi kääntääkin tai lisätä vielä helmarypytyksen helmaan kaitaleesta kangasta.

Mekon etu- ja takaosaan yläreunaan kiinnitetään vielä tarvittaessa nauhat, jotka solmitaan olkapäille jotta mekko ei valu päällä.

Tällaisia oma äitini teki minulle ja sisarille, kun itse olin pieni ja olivat tosi kivoja ja helppoja käyttää kesällä.

Ei kommentteja: