perjantai 24. kesäkuuta 2011

Juhannus

Hyvää Juhannusta kaikille.

Täällä ollaan ihan hengissä, vaikka molemmat blogit ovat olleet melko hiljaisia. Yritän tarinablogiakin kirjoittaa eteenpäin, mutta minun on ollut ihan pakko hidastaa tahtia, jottei homma ala tuntumaan työltä - onhan kyse kuitenkin vain harrastuksesta. :)

Nämä kankaat ovat odottamassa pääsyä ommeltaviksi. Ensimmäisen kuvan alimmaisesta neuloksesta olen jo saanut ommeltua jotakin itsellenikin. Kaikki muut odottavat vielä.

 Tästä pöllökankaasta teen tyynyliinat ja pussilakanat lapsille, kunhan ehdin.


Ompelin itselleni kesämekon. Koko noin 38 - 40. Tein tämän ilman kaavaa yhdestä kappaleesta. Laitoin kuminauhan kulkemaan tuossa noin rintojen alapuolella ja tuomaan samalla vähän muotoa, ettei mekosta tullut ihan kaapu. Itse tykkään leveistä olkaimista, joten sellaiset laitoin myös tähän. Kuminauhaa on myös mekon yläreunassa, jotta mekon yläosa ei lerpsahda vaan pysyy muodossaan.


Ehkä vähän äitiysmekkomainen, mutta tykkään tästä silti koska on mukava päällä. Lisäksi tykkään neuloksesta, jossa on kivaa kimalletta. Toivotaan, ettei se kulu heti muutaman pesun jälkeen pois.

Sitten loppuun vielä korjausompelua, joka on odottanut koko kevään muiden UFO-töiden pinossa. Siskoni kätköistä löytyi muutossa aivan ihana vaaleanpunainen pikkutyttöjen unelmamekko, mutta se oli rikki.

Vetoketju oli hajonnut ja mekko ratkennut takaosastaan.

Etuosan ihania kirjailuja

ratkennut takareuna
 
rikkinäinen vetoketju
Purin vanhan vetoketjun pois ja vaihdoin uuden tilalle. Huolittelin risaisen reunan ja ompelin uuden vetoketjun ja risareunan takaisin kiinni.
Täytynee kysyä siskolta haluaako hän tämän takaisin, tosin pikkuneitikin tämän mielellään itsellään pitäisi vaikka mekko onkin vielä hänelle melkoisen iso.

Neulerintamalla kokeilen omaa huopatossuohjettani ja nämä odottelevat huovutusta. Näistä pitäisi tulla kippurakärkiset, jos onnistuvat kuten suunnittelen ja koko näissä siis lapsen eli tulevat pikkuneidille.Ja nyt Juhannuksen viettoon! Hauskaa ja rentouttavaa viikonloppua kaikille!!

1 kommentti:

Zzz kirjoitti...

Kiva olkainmekko. Mukavaa juhannuksen jatkoa :)