lauantai 27. elokuuta 2011

Ruska-pipo ja lapaset

Kesäiset helteet palasivat vielä hetkeksi, mutta täällä valmistaudutaan jo kylmempiin keleihin. Olen joskus vuonna nakki aloittanut neulomaan pientä neuletakkia Red Heartin Mozart Color-mohairsekoitelangasta, joka sittemmin hautautui UFO-töiden laatikkoon. Kyseistä väriä ei sitten ollutkaan niin mukavaa neuloa eikä se näyttänytkään niin hyvältä valmiina neulepintana kuin olin mielessäni ajatellut lankaa hankkiessani - ja siksi työ joutui UFO-koriin.

Toissa viikolla purin tuon keskeneräisen neuletakin takaisin langaksi ja otin Sammakkoliivistä jäljelle jääneen ruskean langan tälle kaveriksi. Virkkasin pipon ja lapaset.

Ruska-pipo ja lapaset. Koko: 2,5-vuotias.
Mielestäni tuo mohairlanka sopii näihin hyvin. Olen käyttänyt sekä pipossa että lapasissa osittaista kohovirkkausta, jota olen aikaisemminkin harjoitellut. Nyt tosin tein koholleen tulevat pylväät samanaikaisesti muun virkkauksen yhteydessä. Nämä syntyivät ilman ohjetta, välillä otin mittoja pojasta ja sitten taas jatkoin. Ensimmäisessä lapasessa jouduin purkamaan, mutta kun sain tuon toisen kohdilleen niin sitten toinen onnistuikin helposti.

Oli muuten ihan elämäni ensimmäinen kerta, kun tein lapaset virkkaamalla. :D Mohair-lankaa jäi vielä ehkä teen näitä vielä lisääkin. :)

2 kommenttia:

Zzz kirjoitti...

Hieno värityskin. Tänään on mahtavan kesäinen päivä :)

Krisse kirjoitti...

Täälläkin on ihanan aurinkoinen ilma.
Mukavaa viikonloppua Neferi. :D