sunnuntai 14. elokuuta 2011

Uutta ilmettä ja FUFOja

Olen ajatellut jo vähän aikaa, että pitäisi uudistaa blogin ilmettä mutta ikinä ei ole aikaa...no nyt sain aikaiseksi jotain. Katsotaan, kuinka kauan jaksan tätä katsella. :)

Toissa viikolla siivottiin oikein urakalla ja minun osalleni lankesi siivota ompelu-/työhuone, jossa lojui hujan hajan kaikenlaisia käsityöjuttujani. Siinä siivotessani kauhistuin ja tajuntaan todella iski se kuinka hirveästi minulla oikeasti tuota lankaa on. Lisäksi viimeisimmän lankapunnituksen jälkeen, jonka lasten kanssa viimeksi teimme, olen hankkinut lankaa lisää ja saanut sitä myös lahjana useita keriä. Pelkkää lankaa löytyy kolme kukkurallista laatikollista ja lisäksi yksi täysi laatikollinen keskeneräisiä UFO-töitä.

Siivotessani vannotin itselleni, että minun on ihan pakko alkaa purkamaan tuota UFO-laatikkoa seuraavasti:

  1. Tehdä keskeneräiset työt loppuun.
  2. Purkaa keskeneräiset jo unohtuneet työt takaisin langaksi.
  3. Keksiä keskeneräiselle työlle uusi käyttötarkoitus ja tehdä se loppuun.
Tällä periaatteella aion käydä tuota laatikkoa viikottain läpi ja aloitin homman eilen. Sain kaksi työtä valmiiksi.

Sammakkoliivi-pojalle
Tämä on sen verran iso, että menee myös tytölle ja yllätyin että hänkin tästä tykkäsi. Kuvassa tämä on tytöllä päällä, kun hän osaa pysyä kuvattaessa paremmin paikoillaan.

Tästä puuttuivat napit, reunojen huolittelu ja sammakkokaveri seikkaili irrallaan. Reunat huolittelin rapuvirkkauksella ympäriinsä. Napit on napattu talteen vanhasta loppuunkäytetystä papan villatakista.

Hihatin tytölle
Suureksi huojennukseksi tämä hihatin mahtui tytölle vielä. Langanpäät olivat päättelemättä. 

2 kommenttia:

Zzz kirjoitti...

Siivousvimma on joskus ihan paikallaan. Jännä juttu, että joskus työn valmistuminen on vain päättelyistä kiinni :)

Krisse kirjoitti...

Aivan totta. Se on jotenkin niin nurinkurista että ensin pakertaa hartaasti käsityötä ja sitten ei malttaisi millään tehdä viimeistelyä. Itse inhoan päättelyä yli kaiken, josta johtuen UFO-laatikkoon on hautautunut monia miltei valmiita töitä.

Lapasissa ja sukissa sama juttu ja niitä jaksan yleensä tehdä reippaasti sen ensimmäisen kappaleen, mutta sen parin aikaan saaminen voikin sitten kestää.