keskiviikko 26. lokakuuta 2011

Sukkasyndrooman loppu

Pahoittelut pitkästä blogihiljaisuudesta. En ole ehtinyt tätä omaa blogia juurikaan päivittää, mutta olen käynyt kyllä muiden blogeja kurkkimassa.


Ostan harvoin itselleni kirjoja (käsityölehtiä sitäkin useammin), mutta kun Melissa Morgan-Oakesin kirjoittama "Varpaista varteen - neulo 2 sukkaa kerralla" tuli kaupan hyllyllä vastaan oli se ihan pakko saada omaksi. Itselläni ainakin käy hyvin usein niin, että jaksan neuloa ensimmäisen sukan vaivatta, mutta sitten inspiraatio loppuu. UFO-laatikossanikin pyörii siis erinäinen määrä sukkia, joilta puuttuu pari. 


Melissan kirjassa on mielestäni mainio sanallinen ja kuvallinen ohjeistus, ja jos on neulonut aikaisemmin sukkia ns. tavalliseen tapaan, on uuden tekniikan opettelu helppoa. Tässä kuva kirjan ohjeiden mukaisesti neulotuista mallisukista juuri ennen kantapäiden tekoa. 
Mallisukat neulottiin kahdella eri värisellä langalla ihan vain sen vuoksi, että Melissan ohjeita on helpompi seurata ja tekniikka opetella tällä tavoin. Nämä sukat mahtuivat mainiosti meidän 2,5 v pikkumiehen jalkoihin, vaikka ovatkin eriväriset. Pikkumiestä erivärisyys ei haitannut ja sukat ovat jo käytössä.

Aikaisemmassa postauksessani oli kuva sinisistä tupsuista. Ne pääsivät koristamaan tätä aikuisen päähän sopivaa pipoa, joka meni lahjaksi pikkusiskolleni.


Meillä on leivottu jo useammankin kerran piparkakkuja - joulua odotellaan kovasti ja tontut alkavat hiiviskellä nurkissa. :)
Mitenkäs siellä, onko ensimmäiset piparkakut ja joulutortut jo leivottu?











2 kommenttia:

Zzz kirjoitti...

Että sellaisia touhuja, eriparisukat ovat oikein kiva piristys.

Meikä neuloo aina kahta sukkaa kerrallaan, mutta varresta alaspäin. Jostain syystä näin tehden ne myös valmistuvat...

Krisse kirjoitti...

Kiitos Neferi. :) Täytyy itsekin ryhtyä tekemään kaikki sukat ja lapaset aina kaksi kerrallaan niin UFO-laatikko ei täyty enempää. :)