lauantai 26. marraskuuta 2011

Messuilua ja menneitä

Viime viikonloppuna käväisin siskoni ja siskontyttären kanssa pikaisesti käsityömessuilla Tampereella. En ole muutamaan vuoteen käsityömessuilla käynyt, mutta nyt halusin käydä, koska messuilla on oiva tilaisuus tutkiskella lankoja. Hivenen jäi harmittamaan, että varasimme käyntiin vain vähän aikaa, koska emme ehtineet kiertää kaikkia osastoja.

Messuilta hankin Pirtin Kehräämön huopalankaa sekä Poppeli-nimisestä liikkeestä Dropsin Kid-Silk-mohairlankaa. Mukaan messuilta kotiutuivat myös neulenukke ja koukkuamiskoukku (= tunisialainen virkkuukoukku). 

Sunnuntaina neuloin peukaloita vaille valmiiksi itselleni käyttöön tulevat muhkeat lapaset lankana Gedifra Riana Big. Samana päivänä illemmalla puikoille pääsi oranssi Pirtin Kehräämön huopalanka, josta tulee lahjalapaset kuusen alle. 

Toissa viikolla pääsivät puikoilta myös pikkupojun siniset lapaset. Nämä täytyy vielä päätellä ja koristella, jotta pääsevät käyttöön. 
Eilen kaivelin keskeneräisten töiden laatikkoa ja sieltä löytyi päättelyjä vaille valmis ilmeisesti Novitan Puro-langasta virkattu pitkähihainen paita. Paita on muuten ok, mutta kaula-aukko näyttää jotenkin hassulta eli sille täytynee tehdä vielä jotain. Ohje paitaan löytyy Whiting Suen kirjasta "Virkkaa kaunista lapsille". Oranssit tupsut ovat pyörineet jo pidemmän aikaa pöydällä, mutta vielä en ole keksinyt näille järkevää käyttökohdetta.

Keskeneräisten töiden laatikosta löytyivät myös nämä seuraavat ja mietiskelin, mitä näistä tehtäisiin vai tehtäisiinkö lopultakin se puuttuva pari.
Nämä on niin monta vuotta sitten tehtyjä, että tarkkaan en muista mistä olen ohjeita näihin kaivellut, mutta veikkaisin että vanha lapanen ja kirjoneulesukka ovat jostakin Mary Oljen neulekirjasta. Raita-sukka oma sähellys. Vinoneliö-kuvioidut sukat, näihin olen ottanut mallia omista vanhoista lahjaksi saamistani sukista. Varvassukat on luultavasti Novitan-ohjeella tehdyt - muistelen nähneeni Novita-lehdessä joskus varvassukkien ohjeen.

Omia aikaisemmin tehtyjä käsitöitä on hauskaa (mutta myös piinaavaa) katsoa vuosien jälkeen. Lapasessakin peukalo on selkeästi liian ylös tehty ja se on onnettoman lyhyt - ilmeisesti nämä ovat vauvan lapaset, todella pitkällä varrella. No, harjoitus on opintojen äiti. :)

Mukavaa viikonloppua kaikille. 

Uskomatonta, että huomenna on jo ensimmäinen adventtisunnuntai!

Ei kommentteja: