torstai 9. helmikuuta 2012

Hyytävän kaunis helmikuu

Kylläpä viimeisimmästä postauksesta on ehtinyt vierähtää aikaa.

Helmikuussa viime viikonloppuna vietettiin synttärijuhliani melkoisten pakkasien paukkuessa ja narskutellessa talon nurkkia. Tälläkin viikolla on ollut melkoisen viileää (kuten talvella kuuluukin olla :)) Tällä viikolla ilmat ovat olleet mukavan kirpeitä ja valoisia - kevät tekee tuloaan.

Huomasin, että viimeisin talvimyräkkä on onnistunut rikkomaan lasin terassilla roikkuvasta lyhdystä - pahus.


Näillä pakkasilla takkaa on lämmitetty ahkerasti. Ja mikäs sen mukavampaa kuin istahtaa sohvannurkkaan ja neuloa lämpimässä takkatulen loimussa ihanan pehmoisista langoista.

Synttärivieraille tarjottiin tietysti kakkua - pitkästä aikaa itseleivottua. Koristeiksi: viipaloituja kiivejä, kermavaahtoa ja ranskanpastillimurusia. Nam.
Osa lukijoista muistanevat tämän vyyhdin, jonka isosiskoni toi minulle tuliaislankana Italiasta viime kesänä.

Tammikuussa kerin vyyhdin vihdoin keräksi ja mietin, mitä tekisin langasta. Ensin ajattelin, että olisin neulonut siitä jotakin itselleni, mutta punnittuani valmiin kerän ja todettuani että siinä oli lankaa noin 300 - 400 grammaa päätin tehdä pikkupojulle palmikkovillapaidan. Näillä keleillä se tulee tarpeeseen. 
Uskon, että pikkupoju käyttää tätä paitaa mielellään, sillä lanka on ihanan pehmeää eikä kutita lainkaan vaikka se on 100 % villaa. Tätä on edellä mainitusta syystä myös todellinen ilo neuloa.

Työrintamalla on viime aikoina ollut hirmuisesti kiireitä mutta elättelen toivoa, että ehdin neuloa tämän valmiiksi ennen pojun syntymäpäivää - joka on maaliskuun alussa.

Teen villapaitaa omalla mallilla. Yritän tehdessäni kirjoittaa myös jonkinlaista ohjetta ylös. Tällä hetkellä villapaidan etukappale on jo valmis ja olen menossa takakappaleen puolessa välissä.

Minulle itselleni tulee tuon langan sinisen ja ruskean eri värivivahteista mieleen: simpukat, meri, hiekka ja pähkinät. Kuten aikaisemminkin totesin valitettavasti ottamani valokuvat eivät tee oikeutta langan kauniille väritykselle.

Oma sukkaprojektini koki pienen hetkellisen takapakin, kun pikkupoju päätti ryhtyä vähän neulomaan. Tuloksena puikoilta tippuneet silmukat ja kasa sotkussa olevia lankoja. Sain jo sotkussa olevat langat selvitettyä ja tippuneet silmukat jälleen puikoille, joten eiköhän tämä tästä. :)

Nyt voi vaikuttaa:
Tänä vuonna tämän pienen blogin aloittamisesta tulee kuluneeksi 5 vuotta ja ajattelin pitää synttärivuoden kunniaksi arvonnan...mutta mitä te lukijat toivoisitte palkinnoksi?

Ei kommentteja: