sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Vauvalahja Viking Bjork-langasta

Pääsiäisenä lankalauantaina hankin langat tähän vauvalahjaan. Pieni nuttu valmistui jo viime viikonloppuna, mutta en ehtinyt tietokoneelle tuolloin, joten esitellään tämä nyt tänään.
Vauvan jakku
Koko: 0-3 kk
Ohje: Kauneimmat lastenneuleet 01/2010 nro: 20
Lanka: Viking Bjork
Puikot: 2,5

Vauvalahja tulee toiselle serkulleni. Hänen lempivärinsä ja toiveensa vauvalahjan väriksi oli vaaleansininen, joten valitsin pastellisen vaaleansinisen langan ja sen kaveriksi puhtaan valkoista lankaa hihansuihin, reunuksiin ja kaulukseen.
Vauvalahja serkulle
Mielestäni Viking Bjork-lanka sopii mainiosti vauvojen neuleisiin ja nimenomaan kesäneuleisiin, koska kyseessä on puuvilla-merinovillasekoitelanka. Puuvillaa tässä langassa on 90 % ja merinovillaa 10 %. Tämä ei kutita ja on tunnultaan ihanan sileää. Valmiissa neuleessa lanka laskeutuu kauniisti.
Napit hankin Merlettosta.

Ohje tähän vauvaneuleeseen löytyy Kauneimmat lastenneuleet-lehdestä nro 1 vuodelta 2010, ohje nro 20. Muokkasin ohjeen Viking Bjork-langalle, koska se ei suoraan sovellu juuri tälle langalle. Ainakin omalla käsialallani neuloessani, aluksi ohjeen mukaan, nuttu olisi koonsa puolesta mahtunut meidän 3-vuotiaalle, joten turhaan ei puhuta tuosta mallitilkun neulomisesta. Jouduin siis ensimmäisen aloitukseni purkamaan ja laskemaan kaikki silmukkamäärät uusiksi.

Ohje on alunperin kirjoitettu Sandnes Lanet-langalle 50 g = 195 m (tiheys 31 s = 10 cm), puikot nro 2,5.
Vastaavat tiedot Viking Bjork langassa ovat 50 g = 150 m (tiheys 25 s = 10 cm) ja puikkosuositus langalle 3 mm.
Vauvan jakku edestä
Neuloin nutun langan puikkosuosituksesta huolimatta ohjeen mukaisilla puikoilla nro 2,5 ja jouduin vähentämään huomattavasti silmukkamääriä, jotta ohjeessa ilmoitetut vartalon ympärysmitat täyttyivät. 

Nuttu oli kiva neuloa, sillä etu-ja takakappaleet neulotaan kaikki samaan aikaan. Hihat sekä etu- ja takakappaleet liitetään toisiinsa raglankaarrokkeella, joten jälkikäteen käsin ommeltavia saumoja on todella vähän.

Ohjeesta poiketen jätin napituslistan silmukat odottamaan ja neuloin ne vasta jälkikäteen ennen kauluksen neulomista.
 
Vauvan jakku takaa
Onnittelut serkulle! :)

3 kommenttia:

Zzz kirjoitti...

Oi, onpas nätti.

Sani kirjoitti...

Upea!

Krisse kirjoitti...

Kiitoksia Sani ja Neferi, tätä oli mukava neuloa.