perjantai 22. kesäkuuta 2012

Kangastestausta...erityisillä kankailla!

Ja tällä viikolla kankaat sitten vihdoin saapuivat Suomeen. Kangas ei ole vielä myynnissä, sillä haluamme ensin varmistua mm. laadusta ja värinkestävyydestä, joten nyt ensi alkuun protoillaan, testataan ja tehdään lopullisia laskelmia.

Kankaiden toimitusaika hieman venähti, kun jouduimme vaihtamaan satiinikankaan toisenlaiseen (ei-satiini) kankaaseen kangastoimittajan viivästyksestä johtuen. Painatukset on teetetty vaatetuskankaille nykyaikaista tekniikkaa hyödyntäen tekstiilitulostusta käyttäen. Kaikki neulokset ja kankaat ovat 100 % puuvillaa ja ne on esipesty.

Ensimmäisinä kokeiluna tein trikooneuloksesta kesähatut. Nämä on tehty kesähatun peruskaavalla, jossa kupuosa muodostuu kuudesta osasta. Kupua en vuorittanut. Lieri tehdään kahdesta kappaleesta. Alapuolisen lieriosan tein yksivärisestä joustosametista.

Hattujen kuosit suunnitellut ja toteuttanut yhteistyössä: Jenni Tuhola ja Kristiina Viitanen.
Kankaiden valmistuttaja: EduMo Oy. 2012
Hattujen toteutus: K.Viitanen.
Toisena kokeiluna tein tyynyliina ja pussilakana-setin kankaasta. Kangas on paksuudeltaan sellaista, että se soveltuu monenlaiseen käyttöön (myös vaatetukseen), mutta pussilakanan ja tyynyliinan avulla saamme helposti ja nopeasti kokemusperäistä tietoa mm. siitä, kuinka värit kestävät korkeampia pesulämpötiloja, millainen tämä kangas on tunnultaan ja että se kestää hyvin käytössä.

Tyynyliina & pussilakanan kuosin suunnitellut ja toteuttanut yhteistyössä: Jenni Tuhola ja Kristiina Viitanen.
Kankaan valmistuttaja: EduMo Oy. 2012
Tyynyn ja pussilakanan toteutus: K.Viitanen.Ei kommentteja: