tiistai 17. heinäkuuta 2012

Tutoriaali: Näin neulot nauhalangasta röyhelöhuivin

Sain postia eräältä lukijaltani Ritvalta, joka toivoi ohjetta nauhalangan neulomiseen. Hän oli ostanut Cewecin Venezia-lankaa ja halusi tehdä itselleen röyhelöhuivin, mutta mietti kuinka nauhalankaa neulotaan.

Itselläni ei ole valitettavasti juuri tuota kyseistä Venezia-lankaa, mutta googletin ja tarkistin asian ja Venezia-lanka vastaa ilmeisesti Woolcraftin Tango-lankaa, jota minulta löytyy ja josta olen aikaisemmin neulonut jo yhden röyhelöhuivin (mieheni toi kyseistä lankaa minulle Lontoon matkaltaan kaksi kerää tuliaisina).

Ritvan toiveesta siis tässä tekemäni tutoriaali nauhalangan neulomisesta. Toivottavasti tästä on apua sinulle Ritva ja tietenkin kaikille muillekin, jotka miettivät kuinka tällaista nauhalankaa neulotaan.

Kyseisen tutoriaalin röyhelöhuivi on tarkoitettu neulottavaksi puikoilla nro 8.

Yleensä kaikissa nauhalangoissa on lankavyötteessä ilmoitettuna kyseiselle nauhalangalle neulontaohje sekä myös lankavalmistajan suosittelema puikkokoko.

Aloituksessa, jotta huivin aloituspäästä tulee siisti ja jotta saat mahdollisesti rispaantuneen aloituspään piiloon, käännä aloituspää kaksinkerroin ja työnnä neulepuikko kaksinkerroin olevan nauhalankalenkin läpi (katso vaiheet 1 - 3).Kun olet päätellyt silmukat pujottele nauhalangan loppupää piiloon ja näkymättömiin huivin röyhelöiden sekaan. Käytä tarvittaessa apuna virkkuukoukkua.

Ei kommentteja: