torstai 20. syyskuuta 2012

Jotakin tehtyä ja tulossa oleva synttäriarvonta

Tein itselleni muutama vuosi takaperin punaiset huopatossut, no nuo tossut olivat mukavat ja siksi myös jatkuvasti käytössä. Tänä kesänä huomasin, että ne olivat kuluneet pohjistaan puhki.


Tarvitsin siis uudet ja halusin vaihteeksi kokeilla jotakin muuta lankaa kuin Novitan Huopanen ja päädyin kokeilemaan uusien tossujen tekoa Lankamaailma Nordiasta ostamastani Viking Naturgarn-langasta.

Seuraava itselle muistiinpanoiksi:
Lanka on paksuudeltaan paksumpaa kuin Novitan Huopanen-lanka (vastaa kaksinkertaista Novitan Huopanen-lankaa). Suosituspuikko koko on Viking Naturgarn-langassa 8 mm, kun taas Novitassa 8 ja/tai 10. Viking Naturgarn-langasta 100 grammasta tulee noin 100 metriä. Novitan Huopasesta noin 157 metriä. 

Tein uudet tossuni kaksinkertaisesta Viking Naturgarn-langasta, jotta tossut kestäisivät paremmin käytössä ja olisivat lämpimät (yksinkertainenkin lanka näin jälkikäteen miettien, olisi varmasti riittänyt kun kaksinkertainen Huopanenkin kesti käytössäni lähes kaksi vuotta).Ensimmäinen kokemukseni Viking Naturgarn-langasta oli, että se ei huovu niin helposti kuin Novitan Huopanen (kaksinkertainen lanka saattoi vaikuttaa asiaan). Huovutin tossuni ensin 30-asteessa ja vielä uudestaan 40-asteessa. Edelleen tuntuu, että tossuja saisi vieläkin käyttää kertaalleen koneessa, vaikka kyllä nämäkin jo käyttöön kelpaavat.

Positiivista Viking Naturgarn-langoissa on se, että lankaa on saatavissa sekä yksi- että monivärisenä ja useammassa eri sävyssä. Ostin lankaa myös toisia tossuja varten, joten huovutukseen palataan tämän langan tiimoilta vielä uudestaan. Kokeilen toisissa tossuissa tehdä ne yksinkertaisesta langasta ja näen sitten kuinka ne huopuvat näihin toisiin verrattuna.

******
Ennakkotiedoksi lukijoille ja blogin seuraajille: Synttäriarvonta tulossa lokakuussa

Sitten vielä ihania uutisia kaikille käsitöiden ja käsityökirjojen ystäville. Lokakuussa Nuppineulasiilin blogi täyttää jo viisi vuotta! Synttärikuukauden kunniaksi järjestän arvonnan ja halusin teille blogini lukijoille ja seuraajille palkinnoksi tällä kertaa jotakin erilaista. Pidän itsekin langoista ja käsityökirjoista, joten ajattelin että tekin ilostuisitte niistä.

Otin siis itse yhteyttä mm. Lankamaailma Nordian Tampereen myymälään ja mm. käsityökirjoja  kustantavaan Kustannus-Mäkelä Oy:n, jotka molemmat ystävällisesti lahjoittivat blogiarvontaani palkintoja. Suuret kiitokset tästä vielä kerran molemmille tahoille!

Lankamaailma Nordia lahjoittaa lahjakortin ja
Kustannus-Mäkelä käsityöaiheisia uutuuskirjoja.

Lankamaailman tarjoamasta lahjakortista tarkemmin blogiarvonnan yhteydessä lokakuussa.

Kustannus-Mäkelän lahjoittamista kirjoista teen esittelyt/arvostelut tänne blogiini seuraavien neljän viikon aikana (yksi esittely/arvostelu per viikko).

Ja nämä esiteltävät kirjat (4 kpl) tulevat siis olemaan lokakuussa järjestettävän synttäriarvontani palkintoina Lankamaailman lahjoittaman lahjakortin lisäksi. :)

5-vuotissynttäriarvonnassani tulee olemaan siis yhteensä 5 palkintoa, teidän kaikkien blogini lukijoiden iloksi! :)

Neljä viikkoa kestävän esittelyjakson tulen aloittamaan tällä viikolla. Ensimmäisenä esiteltävänä kirjana tulee olemaan Sarah Londonin kirjoittama ja Sanna Kangasluoman suomentama "Iloiset isoäidinneliöt"-uutuuskirja kuluvalta vuodelta (2012). Kustantajana: Kustannus-Mäkelä Oy.


Kirjaesittelystä bloggaan lisää viikonloppuna. :)Ei kommentteja: