sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Kirjaesittely: Iloiset Isoäidinneliöt (Sarah London)

Teos: Iloiset isoäidinneliöt - virkkausklassikon uusia sovellutuksia kotiin
Kirjailija: Sarah London
Suomentaja: Sanna Kangasluoma
Kustantaja: Kustannus-Mäkelä Oy
Julkaisuvuosi: 2012
Isoäidinneliö on virkkausmalli, jonka ympärille on viime vuosina kehkeytynyt varsinainen virkkausbuumi. Kaikille isoäidinneliön virkkaamisesta pitäville seuraava kirja tulee olemaan varmasti mieluinen lukukokemus.

Sarah Londonin kirjoittamasta "Iloiset isoäidinneliöt"-kirjasta löytyy nimittäin 25 värikästä mallia siitä, kuinka voit hyödyntää tätä perinteistä virkkausmallia kodin eri tiloissa.

Kirjan luvut on näppärästi jo valmiiksi jaettu kodin eri tilojen mukaan, joten ohjeiden löytäminen on vaivatonta. Ohjeista löytyy sekä uusia sovellutuksia kuten pannumyssy ruokailutilaa somistamaan...että perinteisempiä malleja mm. pannulappujen ja tablettiliinojen muodossa. Kaikissa kirjan malleissa värien runsaaseen käyttöön on panostettu. Värien käyttämiseen annetaan myös väriehdotuksia inspiroimaan lukijan omia virkkaustöitä.

Hauskojen ja värikkäiden virkkausmallien lisäksi kirjassa on selkeät ohjeet perusvirkkaussilmukoiden sekä tietenkin isoäidinneliön virkkaamisen opetteluun.

Kirjan ohjeet löytyvät sekä kirjallisina että kaaviomuodossa, mikä on mielestäni plussaa. Kirjan loppuun on koottu lyhyesti tietoa myös mm. silmukkalyhenteistä, lankojen korvaamisesta sekä kätevä pieni lankastandarditaulukko lankavahvuuksista ja -tyypeistä.

Kirja on suunnattu aloittelijoille, mutta myös kokeneet virkkaajat voivat löytää tästä kirjasta uusia hauskoja ideoita virkkaustöidensä pohjaksi. Lisäksi Sarah London käyttää malleissaan runsaasti värejä, joten kirjasta saa myös väri-inspiraatiota. Värit ja niiden ennakkoluuloton yhdistely ovatkin yksi kirjan kannesta kanteen kulkevista teemoista.

Jokaiselle isoäidinneliöihin ihastuneelle, tämä on varmasti hyvä hankinta omaan kirjahyllyyn. Moni nuori vasta virkkaamaan oppinut tai virkkaamista aloitteleva voisi myös tykätä tästä kirjasta, joten tämä voisi olla mainio myös lahjaideana pukinkonttiin, vaikkapa värikkään lankapaketin kanssa.

Itse inspiroiduin Sarahin Joulusukka-ohjeesta.

Täällä meillä Suomessa Joulusukka-perinne ei ole kovin yleinen, mutta ihastuin ideaan virkata sukat isoäidinneliötä hyödyntäen.

Kirjan innoittamana kaivoin esiin lankalaatikoistani värikkäimmän langan, minkä löysin ja virkkasin tyttärelleni Isoäidinneliösukat Sarahin ohjetta mukaillen. Sukkien ohje perustuu isoäidinneliön virkkaamiseen kuusikulmion muodossa.


Isoäidinneliösukat. Ohje kirjasta: Iloiset isoäidinneliöt (Sarah London)

Isoäidinneliösukat. Ohje kirjasta: Iloiset isoäidinneliöt (Sarah London)

Isoäidinneliösukat. Ohje kirjasta: Iloiset isoäidinneliöt (Sarah London)
Nämä karkoittavat kyllä takuuvarmasti syksyn harmauden :)
Sarah Londonin sanoin: "Väritä maailmasi isoäidinneliöillä!"

Hyvää sunnuntaita kaikille lukijoille!Ei kommentteja: