sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Kirjaesittely: Rakkaat neuleet (Martin Storey)

Tämän viikon esittelyssä on Martin Storeyn kirjoittama kirja nimeltään Rakkaat neuleet.

Kirja: Rakkaat neuleet
Kirjailija: Martin Storey
Suomentaja: Katariina Kallio
Kustantaja: Kustannus-Mäkelä Oy
Julkaisuvuosi: 2012
ISBN: 978-951-883-386-7
Kuten edellisenkin viikon kirjaesittelyn kirja (Iloiset isoäidinneliöt) myös tämä kirja on saatu Kustannus-Mäkelä Oy:ltä arvostelukappaleeksi ja tulee olemaan myös yksi palkintokirjoista lokakuussa järjestettävässä blogini synttäriarvonnassa.

Rakkaat neuleet-kirja oli neljästä kirjasta se, joka herätti aluksi minussa vähiten kiinnostusta, johtuen kenties kirjan kannesta, joka viittaa vahvasti sisustusaiheisiin käsitöihin. Pelkän kannen perusteella en itse kenties hankkisi tätä kirjaa - sisällön takia sen sijaan kyllä.

Kun selailin ja tarkastelin kirjaa tarkemmin läpi, etsiäkseni mallia jonka toteuttaisin, yllätyin kerta kaikkiaan. Kirja sisältää toki sisustukseenkin liittyviä käsityöohjeita, mutta myös paljon paljon muuta. Kuvat valmiista töistä ovat myös erittäin kauniita ja inspiroivia.

Vai mitä sanotte seuraavista kuvista, jotka olen valokuvannut kirjasta tätä kirjaesittelyä varten. Nämä ovat kaikki myös sellaisia malleja, jotka itse haluaisin tästä kirjasta toteuttaa.

Pienet mukin aluset ja mukin ympärille tulevat lämmittimet ovat paitsi kauniit, mutta myös varsin näppärät vaikkapa tuliaislahjoina uuteen kotiin.

Nämä sukat ovat sellaiset, joiden neulomista haluaisin itsekin kokeilla ja todennäköisesti jossain vaiheessa tällaiset toteutan. Erityisen mielenkiintoisiksi tämän mallin tekee se, että näissä sukissa on pohjakappale, mutta ei lainkaan kantalappua.

Elli-myssyssä on yhdistettynä pitsineuletta ja palmikoita ja tämä oli kirjan malleista se, johon ihastuin eniten. Myssyn lisäksi ohjeet löytyvät samalla kuvioinnilla myös kaulahuiviin, lapasiin ja sukkiin.
Osaan ohjeista on annettu ruutukaaviot, mutta suurimmassa osassa ohjeita on kirjalliset kerros kerrokselta etenevät ohjeet, joiden mukaan on helppo edetä. Martinin käyttämät lyhenteet ovat ainakin omasta mielestäni loogisia ja siksi ne jäävät helposti mieleen, joten lyhenteitä ei tarvitse koko ajan kurkkia kirjan lopusta.

Seuraavana muutama kuva, millainen minun omasta Elli-myssystäni kirjan ohjeella tuli. Langaksi valitsin lankavarastostani Gedifran Riana-langan, josta tein aluksi mallitilkun tarkastaakseni neuletiheyden vastaavuuden ohjeeseen. Tätä lankaa neulottaessa suosituspuikkoja huomattavasti pienemmillä puikoilla  (suositus puikkokoko on 5), pääsin riittävän lähelle ohjeen neuletiheyttä.

Kirjasta Rakkaat neuleet toteutettua: Elli-myssy (koko noin 49 cm)
Puikot: 3
Lanka: Gedifran Riana
Kirjasta Rakkaat neuleet toteutettua: Elli-myssy (koko noin 49 cm)
Puikot: 3
Lanka: Gedifran Riana
Rakkaat neuleet kirjasta löytyy 25 erilaista neuleohjetta, jotka ovat Euroopan neuleperinteen innoittamina suunniteltuja. Ainakin Elli-myssyn ohje, jota testasin oli erittäin hyvin kirjoitettu ja oletan että muutkin kirjan ohjeet ovat vastaavanlaatuisia, joten tämän kirjan ohjeilla on ilo neuloa ja toteuttaa kauniita malleja.

[PS. Rakas Joulupukki, jos tuot tänä vuonna minulle kirjalahjoja niin kaino toivomukseni olisi, että Jouluna paketista löytyisi tämä kirja. :) ]

Ei kommentteja: