sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Kirjaesittely: Ompele lempileluja (Rosalie Quinlan & Melanie Hurlston)

Neljän viikon kirjaesittelykimaran päättää Rosalie Quinlanin ja Melanie Hurlstonin kirjoittama kirja "Ompele lempileluja".

Kirja: Ompele lempileluja
Kirjailijat: Rosalie Quinlan ja Melanie Hurlston
Suomentaja: Virpi VainikainenKustantaja: Kustannus-Mäkelä Oy
Julkaisuvuosi: 2012
ISBN: 978-951-883-352-2
Kuten kolme jo esiteltyä kirjaa (Iloiset isoäidinneliöt, Rakkaat neuleet ja Lempeää neulontaa) myös tämä kirja on saatu Kustannus-Mäkelä Oy:ltä arvostelukappaleeksi ja on yksi palkintokirjoista blogini synttäriarvonnassa.

Kauniisti kuvitetusta kirjasta löytyvät ohjeet kaiken kaikkiaan 12 erilaisen värikkään ja yksityiskohtaisen pehmolelun valmistamiseen. Kirjan ohjeet etenevät vaihe vaiheelta ja runsaalla kuvituksella on esitelty pehmoleluhahmojen yksityiskohtia myös lähempää. 

Rosalie ja Melanie ovat kiinnittäneet erityistä huomiota pehmolelujen värikkyyteen sekä niiden yksityiskohtiin, koska juuri viimeistellyt yksityiskohdat tekevät näistä pehmoleluista luonteikkaita ja persoonallisen näköisiä. Kirjassa on erikseen luku, jossa käsitellään tarvittavia välineitä ja työmenetelmiä mm. kuvalliset ohjeet kirjassa käytettyihin käsinompelupistoihin ja vinkkejä koneompeluun sekä pehmolelujen kokoamiseen.

Näissä pehmoleluissa ja niiden yksityiskohdissa voi hyvin hyödyntää pienetkin kangastilkut, mitkä muista ompelutöistä on mahdollisesti jäänyt yli. Itse pidin tästä kirjasta paljon ja annoin lasten valita kirjasta kaksi pehmoleluhahmoa, jotka heille toteutan. 

Lapset (6v. ja 3,5v.) valitsivat omat pehmolelusuosikkinsa kirjan pehmoleluista. Tyttäreni suosikki oli kirjan kannessakin näkyvä "Aleksanteri-toukka" ja pojan suosikki värikäs "Hellevi-hiiri". 
Näihin pehmoleluihin jäljensin jo siis kaavat.

Pidin tästä kirjasta paljon, koska siinä on selkeät hyvät ohjeet ja erilaisia pehmolelumalleja monipuolisesti - kirahvista dinosaurukseen. Kannattaakin ottaa lapset mukaan valitsemaan mieluista pehmolelua, sillä aikuiselle tulee näitä pehmolelumalleja katsellessa helposti valinnan vaikeus...paitsi jos ompelee ne kaikki. ;)

Hyvää sunnuntai-iltaa toivotellen!

Ei kommentteja: