lauantai 5. tammikuuta 2013

Lepakkopönttöön on muuttanut asukkaita

Jee, tänään se virallisesti huomattiin, kun kuikuiltiin pulkkamäen päältä.

Uusia naapureita
Meidän kesällä nikkaroidussa lepakkopöntössä on erittäin suurella todennäköisyydellä asukkaita talvihorrostamassa...kakit laudalla paljastaa tämän asian. Nyt vaan miehen kanssa toivotaan, että nämä uudet pienet naapurit tykkää asustaa tuossa talossaan myös kesällä ja pitää samalla hyttyset kurissa.

Mikäli oman lepakkopöntön rakentaminen kiinnostaa, niin ohjeita tällaisen rakentamiseen löytyy googlettamalla "Lepakkopöntön rakennusohje".

Ohje, jota me käytimme löytyy Suomen Luonnonsuojeluliiton sivujen kautta. Sivuilta löytyy myös muita näppäriä ohjeita, joilla jokainen voi auttaa pihansa pieniä eläinasukkaita.

Näitä on hauska toteuttaa yhdessä lasten kanssa ja ovat samalla hyödyllisiä ja opettavaisia yhteisiä harrastuksia. Meillä ainakin oltiin valtavan innostuneita lepakkopöntöstä ja sitä on seurailtu ja tarkkailtu yhdessä lasten kanssa aina siitä lähtien, kun se viime syksynä kiinnitettiin puuhun.


Muita juttuja, joita olisi mielenkiintoista kokeilla on perhosbaari ja siilin talvipesäkin vaikutti mukavalta nikkaroitavalta.

Rauhallista Loppiaista kaikille!

Ei kommentteja: