tiistai 1. tammikuuta 2013

Muotitietoista pikkuväkeä

Neuletakin malli: Oma
Koko: 3 - 4 v
Mallineule: Neljän silmukan valepalmikko
Kaulus: aina-oikein neuletta
Mallineule opeteltu kirjasta:  Palmikoita puikoilla, Lynne Watterson
Sain pääteltyä pojan neuletakin tänään. Neuletakista puuttuu vielä vetoketju, mutta muuten tämä on valmis.

Vetoketjun pituus on hivenen hankala, kun tarvitsisin tähän 28 cm mittaisen vetoketjun, mutta nettikauppoja selaillessani en löytänyt kuin 25 cm ja 30 cm pituisia vetoketjuja. Pelkään pahoin, että tuo lyhyempi on liian lyhyt tähän ja taas tuo pitempi liian pitkä. Toisaalta puuvillainen neule kyllä venyy, joten ehkä päädyn tuohon pidempään.

Neuletakki edestä

Neuletakki takaa

Neuletakin pintaneuleena on neljän silmukan valepalmikoita. Mallineule löytyy ainakin loistavasta Lynne Wattersonin kirjoittamasta ja Tammen julkaisemasta kirjasta "Palmikoita puikoilla", jonka hankkimista voin lämpimästi suositella muillekin. Kyseinen kirja on julkaistu vuonna 2012 ja hankintalistalla myös itselläni.

Kirja, josta opettelin mallineuleen on lainakirja kirjastosta, jonka joudun tällä viikolla haikein mielin palauttamaan takaisin. Olen kahlannut ja lukenut kirjan läpi nyt useampaan kertaan ja pidän siitä paljon.

Kirjasta löytyy kauniita lähinnä sisustukseen liittyviä neuleohjeita kera herkkien ja hienojen valokuvien sekä kosolti mainioita mallineuleita perinteisistä palmikoista erilaisiin mielenkiintoisiin muunnelmiin.

Itse ihastuin tähän kirjaan valtavasti ja olen jo käynyt näpräämässä sitä monet kerrat kirjakaupassa, mutta en ole vielä raaskinut ostaa - ehkä syntymäpäivälahjaksi itselle.

Mutta se kirjasta, palataan vielä neuletakkiin.

Neuloin neuletakin pyöröpuikoilla nro 5 yhtenäisenä kainaloihin saakka. Hihat neuloin sukkapuikoilla myös pyörönä. Kun olin neulonut molemmat hihat samaan vaiheeseen neuletakin kanssa liitin myös hihat pyöröpuikolle ja tein raglankavennukset.

Kauluksen neuloin erikseen ja kiinnitin virkkaamalla paikoilleen.

Lankana tässä neuletakissa on Novitan Miami-lanka kahdessa eri vihreän sävyssä.
Poika valitsi langat tähän neuletakkiin jo viime kesänä - vihreä on hänen lempivärinsä ja puuvillainen lanka ei kutita. 
Lähikuva mallineuleesta takaosasta.
Tänä vuonna monet muutkin taitavat kulkea vihreissä vaatteissa, ainakin mikäli haluavat seurata viimeisintä muotia. Onhan Pantonekin valinnut vuoden väriksi vihreän Emeraldin

Pojan neuletakisssa lähinnä tuota muotiväriä ovat silkasta sattumasta vyötärön neljä tummempaa raitaa.

Meillä asustaa siis varsin muotitietoinen pikkumies. ;)

Ei kommentteja: