tiistai 8. tammikuuta 2013

Vetoketjun kiinnittäminen neuleeseen

Tilasin viime viikolla Royal-tuotteesta vihreän rengasvetoketjun tähän aikaisemmin esittelemääni pojan neuleeseen. Tällä viikolla vetoketju vihdoin kolahti postiluukkuun ja pääsin kiinnittämään sitä.

En ole kiinnittänyt todella pitkään aikaan yhtään vetoketjua neuleeseen, joten en uskaltanut lähteä ompelemaan ompelukoneella vaan päätin kiinnittää vetoketjun käsin ompelemalla.

Oheisena kuvasarja, kuinka kiinnitin vetoketjun (pahoittelut tummista kuvista, tein tätä illalla ja valoa ei vaan tunnu olevan riittävästi, onneksi mennään kohti kevättä).

Vetoketjun pituudeksi valikoitui lopulta 30 cm.
Vetoketjun pituudeksi valitsin 30 cm ja se osoittautui ihan hyväksi valinnaksi.

Ensin kiinnitin vetoketjun toisen puolen nurjalta puolelta nuppineuloilla kiinni neuleeseen.
Ensin kiinnitin vetoketjun toisen puolen nurjalta puolelta nuppineuloilla kiinni neuleeseen. 

Tässä vaiheessa pidin vetoketjun suljettuna ja kiinnitin myös vastakkaisen puolen vastaavasti nurjalta puolelta nuppineuloilla kiinni neuleeseen. Tarkistin samalla, että raidat kohdistuvat samoille kohdille molemmin puolin vetoketjua.

Sitten avasin vetoketjun ja tarkastin, että neule ei kulje liian läheltä ketjua. Myöskään nuppineulat eivät saa olla liian lähellä hammastusta, jotta tämän tarkastuksen pystyy tekemään.
Tämän jälkeen lähdin avaamaan vetoketjua ja tarkastin, että neule ei kulje liian läheltä ketjua. Samalla tuli tarkastettua, että nuppineulat eivät ole vetoketjun vetimen tiellä.
Siirsin liian lähellä vedintä sijainneet nuppineulat lähemmäs vetoketjun ulkoreunaa
Siirsin sellaiset nuppineulat, jotka olivat liian lähellä vedintä hieman ulommas.
Molemmat puolet nuppineuloilla kiinnitettynä ja vetoketju avattuna.
Lopulta sain molemmat puolet kiinnitettyä nuppineuloilla ja vetoketjun avattua.
Sitten vain ompelemaan.
Ompelin käsin tiheästi vetoketjun reunat kiinni neuleeseen. Neuleen olisi voinut tikata kiinni vetoketjuun vielä tuosta noin 1 cm päästä vetoketjun ulkoreunoista, mutta minä jätin ompelun tähän vaiheeseen, jotta neule ei varmasti jää vetimen tielle.
  Tämän jälkeen aloitin varsinaisen vetoketjun kiinnittämisen ylhäältä alaspäin. Ompelin vetoketjun molemmat reunat luotospistoin kiinni neuleeseen. Olisin tietysti voinut tikata vielä noin 1 cm päästä vetoketjun reunoista, mutta halusin jättää ompelun tähän, jotta neule ei varmasti jää vetimen tielle tai vedin vahingossa takerru neuleeseen.

Ja tällainen siitä tuli.
Ja viimeisessä kuvassa on nähtävissä lopputulos.

Nuppineulojen kiinnityksessä olisi voinut olla tuossa ylempänä vielä vähän huolellisempi ja viedä oikeanpuoleista reunaa hivenen lähemmäs vetoketjun hammastusta, mutta olen kuitenkin loppujen lopuksi erittäin tyytyväinen tähänkin - näitä kun ei ole neuleisiin pahemmin tullut kiinniteltyä.1 kommentti:

Unknown kirjoitti...

Kiitos ihanan selkeästä ohjeesta. Ehkä kuitenkin uskallan laittaa neuleeseen vetoketjun.