lauantai 23. helmikuuta 2013

Dinomiehen pukimet (vol 1)

Kävimme pojan kanssa kangaskaupassa yhdessä tällä viikolla ja kun eteen sattui tällainen kangas niin poika innostui aivan valtavasti (=dinofani).

Sitä oli siis äidin ostettava. Kaveriksi dinoaiheiselle trikookankaalle ostin vihreää joustovelouria, joka paksumpana sopii paremmin housuihin. Punainen ja oranssikin olisivat varmasti kiva yhdistelmä tämän dinoneuloksen kanssa.


Näistä on tulossa pojalle paita ja housut. Laitan lisää kuvia sitten kun saan ommeltua nämä valmiiksi.

Edit: Ja tässä kuvia valmiista vaatteista.

Ompelin pojalle pitkähihaisen raglanpuseron, jossa hihansuissa trikookanttaus sekä kaveriksi vyötärökuminauhalla varustetut suorat housut.

Helmaan kiinnitin puuvillanauhaisen merkin, joita olen käsityölehden mukana saanut lahjana.

Perusvaatteita
Raglanhihainen pusero ja suorat housut
Koko: 3-4 v (100 cm)
Tein sitten tässä yhden mokankin eli leikkasin takakappaleen vahingossa väärinpäin taitteelta, kun hääräsin samalla muuta. No, koska tulevat ihan omaan käyttöön en sitten jaksanut/viitsinyt lähteä leikkomaan enää uutta takakappaletta vaan saumuroin takakappaleet yhteen. Siksi puseron takaosassa on tässä versiossa keskellä sauma.

Tykkään tosi paljon tuosta samettitrikoosta, josta tein hihat ja housut. Se vaikuttaa erittäin hyvälaatuiselta kankaalta ainakin näin ensituntumaltaan.

Itselle muistiin:
Samettitrikoo 80 % puuvilla ja 20 % polyesteri. Kutistuu 5-8 % ensimmäisesssä pesussa.
Dino-single jersey 95 % puuvilla 5 % elastaani.
Vaatteen pesu hellävarainen 30-asteen pesu, silitys yhdellä pisteellä.

Loppuun vielä muutama kuva, millaisilta nämä näyttävät päällä. Sen verran ripeästi nämä puettiin päälle, että taitavat olla uudet lempparivaatteet. :)

Dinopusero ja housut edestä

Dinopusero ja housut takaa
Ei kommentteja: