sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Virkattu liivi (salomoninsolmu)


Virkattu liivi
Koko: 6-7 vuotias
Malli: oma
Tekniikka: Virkkaus/salomoninsolmu
Virkkuukoukku: 3
Minun on pitänyt jo vuosia opetella salomoninsolmun tekeminen, mutta en ole koskaan aikaisemmin  hommaan ryhtynyt, kun olen pitänyt sitä vaikeana.


Tyttäreni toivoi liiviä hempeän lilasta Novitan Rose-mohair-langasta ja ajattelin että salomoninsolmu sopisi hyvin tähän lankaan ja yhdistettynä liiviin. Harjoittelin ensin muutaman kerroksen käymällä läpi Novitan tekniikkaohjetta salomoninsolmulle, joka löytyy mm. täältä.
Harjoittelun jälkeen ryhdyin tyylilleni uskollisena hommaan ilman ohjetta. Jouduin etukappaleita muutamaan kertaan purkamaan yläosasta, kun säädin hihansuiden ja kaula-aukon kavennuksien kanssa, mutta muutoin homma sujui hyvin.

Ja ilokseni yllätyin siitä, että ei se salomoninsolmu ollutkaan sitten loppujen lopuksi niin vaikea kuin olin päässäni vuosia kuvitellut. Se oli melko helppo ja pintaa syntyi kyseisellä tekniikalla nopeasti eli sain liivin kaikki kappaleet yhdessä päivässä valmiiksi. Tästä kokemuksesta opin ainakin sen, että kannattaa rohkeasti yrittää uskaltaa kokeilla uusia juttuja eikä olla liian ennakkoluuloinen - sillä useimmiten  se mitä luulemme tai oletamme ei pidä paikkaansa.

Pahoittelut, että liivistä ei ole vielä sovituskuvia. Lisään ne myöhemmin, kunhan pieni vesirokkopotilaamme tervehtyy.

Innostuin virkkaamisesta pitkästä aikaa niin paljon että harjoittelin myös virkattujen kukkien tekoa. Näitä aion kiinnittää somisteiksi asusteisiin.


Edit: Innostuin virkkaamaan liiviinkin kiinnitykseen kukkakoristeen. Tyttö tykkäsi.Ensi viikolla ryhdyn neulomaan maaliskuisen arvonnan palkintona olleita röyhelöhuiveja! Voittajat valitsivat huiviensa väreiksi: valkoisen ja fuksian. Yllätyshuivin väriksi toivottiin harmaata.

Ei kommentteja: