tiistai 31. joulukuuta 2013

Vuoden 2013 viimeiset käsityöt

Siskoni hankki Jackie Huangin valloittavan "Huopahemmot"-kirjan itselleen ja minäkin kokeilin huovutella kirjan tekniikkaohjeiden avulla muutamia hahmoja yhdessä tyttären kanssa tämän vuoden viimeisenä viikonloppuna.

Huopahemmot by Jackie Huang
Kirjan susihahmo oli niin hauskannäköinen, että kokeilin tehdä sellaisen ensimmäiseksi.
Susihahmo, johon löytyy ohje Huopahemmot-kirjasta
Suden jälkeen kokeilin ihan oman hahmon tekemistä pienelle dino-fanillemme kirjan tekniikkaohjeita soveltaen.

Omia luomuksiamme. Edessä tyttären tekemät ja takana minun tekemäni dino-/lohikäärmehahmo
Suosittelen Huopahemmot-kirjaa ehdottomasti muillekin, hahmojen huovuttaminen on kerta kaikkiaan koukuttavaa puuhaa ja hauska yhteinen harrastus vaikka koko perheelle.

En ole juurikaan blogiin ehtinyt mitään postailla viimeisen parin kuukauden aikana, mutta käsitöitä olen ehtinyt kyllä tekemään. Olen yrittänyt kuluttaa lankavarastoani neulomalla ahkerasti pipoja ja lapasia lapsille. Nämä valmistuivat marraskuun aikana.


Alun perin törmäsin näihin pöllölapasiin Kardemumman talo-blogissa ja ihastuin niihin. Pöllölapasia on vilahdellut myös muissakin blogeissa ja nyt siis myös täällä omassani, sillä lopulta hankin Ravelrystä Barbara Gregoryn laatiman Horatio & Oren-pöllölapasten ohjeen ja tein miehelle lahjaksi pöllölapaset. En noudattanut ohjetta orjallisesti, joten näiltä pöllöiltä puuttuvat korvatupsut.

Ohje: Horatio and Oren by Barbara Gregory
(maksullinen ohje Ravelrystä)
 Eräs tyttäreni koulukaveri sai lahjaksi tällaiset raidalliset jumppasukat kukkasien kera. Ovat olleet kuulemma pidetyt, lämpöiset ja mukavat käyttää. Nämä valmistuivat loka-marraskuussa.

Lasten jumppasukat
Ohje: oma

Lähikuva virkatusta kukkasesta
Tämä Garnstudion Fairy Wings-ohjeella toteutettu pitsireunuksellinen bolero valmistui eilen. Näin ohjeella toteutetun boleron alunperin Piipadoo-blogissa ja tytär tykästyi malliin myös nähtyään valokuvat Piipadoo-blogissa sekä itse ohjeessa.

Materiaaliksi meidän boleroomme valikoitui tyttären valitsema liukuvärjätty lanka. Tämä bolero on saajalleen mieluinen ja sitä on tarkoitus pitää jumppatunnille mentäessä.

Ohje: Fairy Wings by Drops Design


Railakasta Uutta Vuotta 2014 kaikille!2 kommenttia:

piipadoo kirjoitti...

Onpas hauskan näköinen tuo bolero sateenkaariväreissä!

-Paula

Krisse kirjoitti...

Kiitos Paula! Sinun tekemäsi valkoinen bolero on aivan ihana - kiitokset innoituksesta.