sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Ohje: Helpot lasten jumppasukat kukkakoristeella

Ohje: Lasten jumppasukat

Tässä ohje näihin viime vuoden puolella tehtyihin lasten jumppasukkiin. Itselle muistiin ja muitakin ilahduttamaan. Näitä pitäisi ahkeroida vielä lisääkin kunhan ehdin.Tarvitset puikot nro 5-6
Ja noin puikkojen vahvuista lankaa.
Koko: yksi koko (sopii 6-8 vuotiaille)

Luo joka puikolle 7 silmukkaa (=28 silmukkaa) + yksi ylimääräinen. Luotuasi silmukat neulo 1 o 1 n koko kerros, mutta siirrä se viimeinen ylimääräinen silmukka rivin lopussa ensimmäiselle puikolle ja neulo 2 o yhteen seuraavan kerroksen alussa.

Neulo 5 kerrosta joustinta (1o 1n), jonka jälkeen neulo joka kerroksella tästä eteenpäin kaikki silmukat oikein.

Mikäli teet yksiväriset jumppasukat neulo oikein 35 riviä joustinneuleen jälkeen.

Mikäli teet raidalliset sukat voit raidoittaa sukat kuten olen tehnyt tässä tai jollakin muulla haluamallasi tavalla: joustinreunan jälkeen neulo 5 kerrosta sinisellä ja 5 kerrosta punaisella kunnes olet neulonut kerroksia yhteensä 35 riviä (= neljä sinistä raitaa ja 3 punaista raitaa).

Neulottuasi 35 riviä päättele silmukat kahdelta puikolta (14 silmukkaa) ja luo seuraavalla kerroksella 10  silmukkaa uudestaan (= 24 s yhteensä). Neulo 5 kerrosta oikein jonka jälkeen aloita joustinneule 1 o 1 n ja neulo joustinta 5 kerrosta. Päättele silmukat ja langat.

Ohje virkattu koristekukkanen jumppasukkiinTarvitset virkkuukoukun nro 4 ja normaalia sukkalangan vahvuista lankaa.

Virkkaa 5 ketjusilmukkaa ja yhdistä ne 1 kiinteällä silmukalla renkaaksi. Virkkaa renkaaseen 12 ks.
Virkkaa 3 kjs ja kiinnitä ketju lenkiksi virkkaamalla seuraavaan silmukkaan 1 ks. Toista koko kerros.
Virkkaa 1 ps 3 ketjusilmukan lenkkiin ja tee 3 ketjusilmukan lenkkiin aina seuraavat: 1puolipylväs+1pylväs+1puolipylväs. Toista koko kerros.

Siirry kukan taustapuolelle piilosilmukoin ja tee 3 ketjusilmukan yhdyskohtaan 1 ks. Tämän jälkeen virkkaa 3 ketjusilmukkaa ja hyppää kahden pylväsryhmän ohi. Virkkaa 1 ks jälleen 3 ketjusilmukan yhdyskohtaan. Kierrä koko kukan tausta näin, sinulla pitäisi olla 6 lenkkiä taustassa tämän jälkeen.

Käännä kukka jälleen ympäri ja aloita pylväsryhmien virkkaaminen taustan lenkkeihin seuraavasti: 1ps+1ks+1pp+5p+1pp+1ks+1ps. Toista kaikkiin lenkkeihin.

Viimeisen ryhmän jälkeen katkaise lanka ja vedä se silmukan läpi. Päättele langat ja kiinnitä kukkanen tukevasti jumppasukkaan kiinni.


2 kommenttia:

Koukussa puikkoihin kirjoitti...

Voi kun kauniit jumppasukat, ja kaikkea muutakin mukavaa! Palaan lukemaan illalla/huomenna kun on enempi aikaa. Taidan liittyä lukijaksi =)

Krisse kirjoitti...

Koukussa puikkoihin: Kiitos kommentistasi ja mukavaa, jos liityt lukijakseni! :) Toivon, että blogistani löytyvistä jutuista on sinulle hyötyä.