perjantai 16. toukokuuta 2014

Vauvalahjoja: Kukkapeitto - päättelyä vaille valmis
Sain peiton virkkauksen valmiiksi ja koottua kasaan alkuviikosta. Palojen taustalla olevat langat ovat vielä päättelemättä ja siinä vierähtää vielä ainakin yksi ilta - ja ehkä toinenkin. Yritin tosin päätellä sitä mukaa kun virkkasin mahdollisimman monta lankaa, mutta siltikin jäi vielä pääteltävää. Lisäksi ajattelin, että kiinnittäisin taustalle jonkun ihanan kankaan, joten vaikka virkkausosuus on nyt valmis peitossa on vielä tekemistä jäljellä.Kuva matkan varrelta. Kokonaisia paloja tuli tähän peittoon yhteensä 32 kpl ja lisäksi vielä 6 kpl puolikkaita kukkasia. Yhdistin kaikki palat toisiinsa samaa oranssia lankaa käyttäen kuin kukkasien terälehdissä on. 


Reunuksessa halusin toistaa kukkien väritystä. Kiersin ensin koko peiton kertaalleen oransseilla kiinteillä silmukoilla, jonka jälkeen tein yhden kierroksen pylväitä vaalealla langalla sekä yhden kierroksen pylväitä oranssilla langalla. Tämän jälkeen tein oranssilla langalla jatkaen reunuksen (7 pylvästä samaan silmukkaan ja ryhmien välissä hyppäsin aina 2 ketjusilmukan yli). Lopuksi virkkasin reunuksen ruskealla langalla samalla tavoin kuin kukkasissakin.

Käyttämistäni langoista sen verran, että oranssi ja ruskea lanka ovat Hjertegarnin Blend Bamboo-lankaa. Vaalea lanka on uusi tuttavuus, se on Svarta Fåretin Spartito-lankaa (56% puuvillaa, 42% polyamidia ja 2% polyesteri-metallilankaa), johon tykästyin lankakaupassa ostoksilla ollessani.

Pidän erittäin paljon näiden molempien lankojen tunnusta, sillä ne ovat miellyttävän tuntuisia ihoa vasten eivätkä paljon luonnonkuituja (bambua ja puuvillaa) sisältävinä kutita herkkääkään ihoa.  Koukkuna minulla oli käytössä peittoa virkatessani 3,5 mm virkkuukoukku.

Hyvää viikonloppua Sinulle toivotellen!

Ei kommentteja: