lauantai 12. heinäkuuta 2014

Omat kotoilusukat (broken seed stitch)


Näin tällä neulemallilla tehdyt sukat jo jokin aika sitten PiiPadoon blogissa ja sitä kautta eksyin tutkimaan kyseisellä neulemallilla tehtyjä sukkia enemmänkin (kiitos PiiPadoolle jälleen inspiraatiosta, teillä on todella ihana blogi).

Kohta 11-vuotias karvakamu pääsi myös kuvaan mukaan.
Kyseinen neulemalli on nimeltään broken seed stitch eli rikottu helmineule (olen nähnyt tätä kutsuttavan myös räjähtäväksi helmineuleeksi, mutta itse kutsuisin tätä pikemminkin rikotuksi helmineuleeksi). Kuviointi tuo itselleni mieleen vahvasti myös kalansuomukuvioinnin.  

Ja koska ne omat kotoilusukkani edelleen uupuivat, niin päätin kokeilla tätä kivannäköistä neulemallia - laitoin puikot heilumaan ja neuloin itselleni sukat sitten tällä neulemallilla.

Yritän kuluttaa lankavarastojani, joten valitsin varastosta Artesanon ihanan pehmeää merino-villalankaa ja Schoeller&Stahlin liukuvärjättyä Elfin Color-lankaa. Tein sukat nro 3,5 sukkapuikoilla.

Neulemalli on hyvin helppo, joka toinen kerros neulotaan kaikki silmukat oikein yksivärisellä langalla ja vain värillisellä langalla neulotaan helmineuletta. 

Ohje:
1 krs: neulotaan kaikki silmukat oikein (yksivärisellä langalla)
2 krs: *1 o, 1 n*. *.*toista koko kerros (värillisellä langalla)
3 krs: neulotaan kaikki silmukat oikein (yksivärisellä langalla)
4 krs:*1 n, 1 o*. *.* toista koko kerros (värillisellä langalla)

Toista kerroksia 1-4.

Ei kommentteja: