lauantai 15. huhtikuuta 2017

Lankalauantain kunniaksi: Uutta käsityöharrastajille - perhosenmuotoinen neulepuikkoteline

Perhosenmuotoinen neulepuikkoteline, EduMo Oy
(valmistettu 3D-tulostamalla)
Vuonna 2013 ideoin, suunnittelin ja 3D-mallinsin mallinnusharjoituksena neulepuikkojen säilyttämistä varten perhosenmuotoisen neulepuikkotelineen, jossa puikkojen kärjet ovat aina säilytettäessä ilmassa. Ideoituun telineeseen mahtuvat kaikki eri neulepuikkokoot pareittain.
Olin tuolloin itse kyllästynyt siihen, että neulepuikot olivat aina sikin sokin sekaisin ja neuletyötä aloittaessani oikeiden parien etsimiseen meni aikaa. Lisäksi säilytin puikkoja kärjillään, jolloin kärjet saattoivat kolhiintua ja tylsistyä.
Tämä idea jäi tuolloin ideoinnin asteelle, mutta viime vuonna kun yritykseemme hankittiin 3D-tulostin ja 3D-tulostamiseen kaivattiin harjoittelumalleja, kaivoimme tämän idean laatikosta takaisin suunnittelupöydälle. 3D-mallinsin perhosen ja sen jalustan uudestaan 3D-tulostimelle sopivaksi ja tulostimme ne.

3D-malli
3D-tuloste
Sekä perhonen että jalusta tehtiin PLA-muovista. Tukikeppi on 10 mm tukeva puurima. Teline on toiminut käytössä hyvin ja pitkät neulepuikot pysyvät nyt järjestyksessä.
Kuvassa havainnollistettuna, kuinka neulepuikot asettuvat telineeseen.
Perhosmallinen neulepuikkoteline maksaa 35 € + pakkaus- ja postituskulut (sis. alv 24 %) ja sitä on saatavilla seuraavissa väreissä valmistettuna laadukkaasta Form Futuran PLA-langasta; punainen, pinkki, oranssi, keltainen, vihreä ja sininen. (Huom: neulepuikot eivät sisälly hintaan.)

Punainen PLA
Pinkki PLA
Oranssi PLA
Keltainen PLA
Vihreä PLA
Sininen PLA

Mikäli olet kiinnostunut hankkimaan oman neulepuikkotelineen niin ota yhteyttä info(at)edumo.fi. 

(Kirjoittajan huomautus: EduMo Oy on Kangasalla toimiva suomalainen perheyritys, joka tarjoaa monipuolisesti 3D-tuotekehityspalveluita. Kirjoittaja on yksi EduMo Oy:n omistajista.)


Ei kommentteja: