tiistai 7. marraskuuta 2017

Näin teet havupallon 3D-tulostetun havupallokehikon avulla

Tärkeää huomioida ennen kuin aloitat: Havujen keräämiseen tulee aina olla maanomistajan lupa. Havuja kannattaa kerätä erityisesti metsätyömailta, sillä niillä havun oksat ovat monesti ylimääräistä karsintajätettä.
Tarvikkeet:
 • EduMon 10 cm havupallokehikko
 • Tasamittaisiksi pätkittyjä havunoksia (noin 15 cm – 20 cm pituisia)
 • Oksasakset
 • Sakset
 • Kiinnitysnarua tai vaihtoehtoisesti pätkä esim. 1-2 mm metallilankaa
Mikäli käytät kiinnitykseen metallilankaa tarvitset myös
 • pihdit ja
 • sivuleikkurit
Valmiista havupallosta tulee noin 30-35 cm halkaisijaltaan.
 1. Kiinnitä kiinnitysnaru havupallokehikkoon sille varattuun kohtaan. Vaihtoehtoisesti taivuta rautalangasta lenkki ja kiinnitä se havupallokehikkoon sille varattuun kohtaan kiinni.


 2. Tarkista, että havut ovat tasamittaisia (noin 15 cm – 20 cm pituisia).
 3. Käännä havupallokehikko toisinpäin ja aloita havujen pujotus rei’istä kehikkoon kehikon alapuolelta. Pujota havu kehikon reikään noin 5 cm matkalta.

 4. Jatka havujen pujottamista kehikon reikiin kunnes olet pujottanut havuja kehikon täyteen noin puoleen väliin saakka.
 5. Kiinnitä havupallo roikkumaan kiinnitysnarustaan tai rautalankalenkistä sopivalle korkeudelle siten, että yletyt pujottamaan havuja hyvin myös kehikon yläosaan.

 6. Jatka havujen pujottamista kunnes olet pujottanut havuja kehikon jokaiseen aukkoon.
 7. Voit halutessasi vielä koristella havupallosi haluamasi värisellä koristenauhalla (tee rusetti havupallon yläosaan) tai vaikkapa koristevaloilla.
 8. Kiinnitä havupallo roikkumaan haluamaasi paikkaan.

Havu-/Kukkapallokehikko on turvallinen, kestävä ja ympäristöystävällinen vaihtoehto, jota voi käyttää ulkona ympäri vuoden. Kehikkoon voit rakentaa havupallon jouluksi, mutta yhtä hyvin sen voi täyttää myös kanervilla, luonnonkukilla tai kuivakukilla. Kesällä kehikon voi täyttää vaikkapa koivunoksilla, jolloin saat erilaisen koristeen terassia koristamaan, vaikkapa juhannukseksi.Mikäli olet kiinnostunut hankkimaan oman 3D-tulostetun havupallokehikon niitä voi ostaa EduMo STORE-verkkokaupasta. Hinta: 18,60 € (sis. alv 24 %)

(Kirjoittajan huomautus: EduMo Oy on Kangasalla toimiva suomalainen perheyritys, joka tarjoaa monipuolisesti 3D-tuotekehityspalveluita. Kirjoittaja on yksi EduMo Oy:n omistajista.)

Ei kommentteja: