lauantai 26. tammikuuta 2019

Ohje: Helppo ja nopea viikonloppuruoka - kokeile Lartillaa

Viime viikonloppu kului lumesta ja kirpakasta pakkasesta nauttien. Ulkoilimme ja laskimme mäkeä koko perheen voimin.

Tällaisina päivinä, kun kaikki aika vierähtää helposti ulkona, kannattaa panostaa nopeisiin ja helppoihin arkiruokiin. Oheisena ohje vaivattomasti valmistuvaan vuokaruokaan Lartillaan, joka valmistuu uunissa noin 30 minuutissa.

Lartilla = Tortillan ja lasagnen yhdistelmä

Ainekset:

1 pss Tortilloja
1 prk Dolmio Family size lasagne-kastiketta
1 prk Dolmio Family size juustokastiketta
2 pss Palvirouhetta (250 g/pss) tai 400 grammaa jauhelihaa
1 pss Cheddar-Gouda juustoraastetta (175 g/pss)

Ohje:

(*Jos käytät palvirouheen sijaan jauhelihaa: Ruskista ja mausta jauheliha paistinpannulla ja sekoita lasagne-kastike jauhelihan joukkoon.)Vuoraa uunivuoka leivinpaperilla. Sekoita palvirouhe ja lasagne-kastike erillisessä kulhossa*. Kaada alimmaksi sekoitusta uunivuokaan ja asettele päälle tortilloja. Tämän jälkeen kaada tortilla-kerroksen päälle aina kerros lihasekoitusta ja sen päälle juustokastiketta. Toista siten, että viimeisen tortilla-kerroksen päälle tulee pelkkää juustokastiketta. Ripottele pinnalle vielä juustoraastetta.
Paista noin 30 minuuttia 250-asteessa uunin keskitasolla.
Anna vetäytyä hetki ennen tarjoamista (Huomaathan, että Lartilla on alkuun vetisempi/löysempi kuin lasagne - jäähtyessään Lartillan koostumus muuttuu kiinteämmäksi).Koska Lartilla valmistuu huomattavasti nopeammin kuin lasagne, on siitä tullut ainakin meidän perheessä yksi suosikkiarkiruoka.

Mikä on sinun suosikkireseptisi? 

Ei kommentteja: