lauantai 26. tammikuuta 2019

Tarkkaile lintuja tunnin ajan - Pihabongaus käynnissä 26. - 27.1.2019

En ole koskaan aikaisemmin osallistunut tällaiseen, mutta kerta se on ensimmäinenkin eli päätimme ottaa lasten kanssa osaa tämänvuotiseen Pihabongaus-tapahtumaan, jonka BirdLife on järjestänyt vuodesta 2006.


Tarkoituksena on tarkkailla lintuja tunnin ajan 26. - 27.1.2019 välisenä aikana ja merkitä havaitut lajit ja määrät havaintolomakkeeseen. Tulokset ilmoitetaan BirdLifelle verkkolomakkeella 1.2.2019 mennessä tai postitse. Mikäli haluat myös osallistua löydät tarkan ohjeistuksen sivulta: www.pihabongaus.fi


Me ajattelimme osallistua tapahtumaan molempina päivinä, koska lauantain tuloksemme oli niin vähäinen. Tunnin aikana kotipihamme lintulaudalla vieraili vain kolme talitiaista - mikä oli mielestämme melkoisen surkeaa. 


Aikaisempina päivinä vierailijoita on ollut huomattavasti enemmän ja talitiaisten lisäksi lintulaudalla on käynyt myös sinitiaisia, keltasirkkuja, punatulkkuja ja käpytikkakin. Lyhdyistä talikynttilöitä varasteleva pihamme vakiovieras harakkakin kavereineen pysytteli tänään piilossa. Hmm...ehkä on liian kylmä tai jossakin paremmat herkut tarjolla - kenties.Ei kommentteja: