sunnuntai 3. helmikuuta 2019

Kaunis talvinen ikkunakoriste virkatuista lumihiutaleista

Suuret lumihiutaleet leijailevat hiljalleen maahan ulkona. Lunta on kertynyt jo melkoisesti. Lumisateen ja lumihiutaleiden inspiroimana päätin jakaa tämän ikkunakoristevinkin. Samassa yhteydessä ohje myös sokeritärkkäykseen.


Virkkaamalla saat tehtyä kauniin talvisen ikkunakoristeen lumihiutaleista sisätiloihin. Itse tykkään pitää näitä eniten ikkunassa - toki lumihiutaleet voi kiinnittää vaikka kattoon tai oviaukkoonkin.

Omaan ikkunakoristeeseeni tein yhteensä 13 lumihiutaletta, joista rakensin ompelulangan avulla 3 kpl kolmen lumitähden nauhaa ja 2 kpl kahden lumitähden nauhaa. Sommittelin lumihiutaleketjut ikkunaan siten, että lumitähdet roikkuvat lomittain toisiinsa nähden.

Näistä saisi vielä näyttävämpiä, jos kiinnittäisi lumihiutaleisiin esimerkiksi kristalleja tai muita pieniä helmiä koristeeksi. Mielestäni nämä ovat kivoja myös ilman ylimääräisiä krumeluureja.


Jos kaipaat ohjeita lumihiutaleisiin, suosittelen tutustumaan Caitlin Sainion "100 virkattua lumihiutaletta"-kirjaan. Oma ikkunakoriste lumihiutaleeni on muunnelma Caitlinin Tuisku- ja Jääkukka-malleista. Kirjasta löytyy myös muita todella kauniita malleja.


(Kirjoittajan huomautus: Tämä ei ole maksettu mainos. Nuppineulasiilin blogilla ei ole blogiyhteistyösopimusta Caitlin Sainion tai Moreenin tai muun tahon kanssa tähän kirjaan liittyen.)

Sokeritärkkäys-ohje:

Sokeritärkkäys tehdään 1:1-suhteella eli aina saman verran sokeria ja vettä.

Itse käytin 1 dl vettä ja 1 dl sokeria  (joka riitti nipin napin 13 kpl lumihiutaleen tärkkäykseen)

Kiehauta vesi ja sokeri.
Odota että liuos jäähtyy kädenlämpöiseksi.
 Kastele tärkättävät lumihiutaleet ja purista ylimääräinen vesi pois.
Liota/kastele lumihiutaleet tärkkiliuokseen ja levitä kuivumaan leivinpaperin päälle.
Oio mittoihinsa ja tarkista, että lumihiutaleen muoto on hyvä.
Jätä kuivumaan.


Ihanaa lumista sunnuntaita sinulle!Ei kommentteja: